KNHS


Clémence Ross-van Dorp op bezoek bij Stal Eurocommerce en KNHS 28/3/2006

LOCHEM (KNSH) - Op 27 maart, de maandag na Indoor Brabant, bracht staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp van het ministerie van VWS, in gezelschap van de plaatsvervangend secretaris generaal Paul Huijts en mw. Dorien Hoppener, de beleidsmedewerker met paardensport in de portefeuille, een werkbezoek aan de Stal Eurocommerce en daarmee ook aan de KNHS.

Het was het eerste werkbezoek van de staatssecretaris in de hippische sector sinds de overgang van deze sector van LNV naar VWS. Tijdens het gesprek, dat van de zijde der KNHS werd gevoerd door Martien van den Heuvel, Leo Tacken en George de Jong, kwamen veel sectoren van de hippische wereld aan de orde. Zo was er veel aandacht voor het openhouden van het landelijke gebied voor de recreatieve paardensport beoefenaar en werd aandacht gevraagd voor de veiligheid in het verkeer. Maar ook werd er gesproken over de sport, waarbij de staatssecretaris, zelf ook een actieve amazone, een open oog heeft voor de basiswedstrijdsport, nu wedstrijdsport genoemd.

In het tweede gedeelte van het bezoek was er aandacht voor de topsport en maakte de staatssecretaris een rondgang over stal Eurocommerce, waar zij door de heren Ger Visser en Wim en Gerco Schröder werd ingewijd in de geheimen van het managen van een internationale springstal. Mw. Ross-van Dorp toonde zich onder de indruk van wat zij zag. "In mijn ogen vervult Stal Eurocommerce een voorbeeldfunctie, vooral ook omdat er in deze stal sprake is van een continu proces om topprestaties neer te willen zetten. En het is zeer verheugend een stal met deze ambities en deze ruiters in Nederland te bezitten", vertelde de staatssecretaris, die ook zeer betrokken is bij de sport aan de basis. "Als ik naar de gehele breedte van de hippische sporten kijk zie ik een gezonde basis met een rijk verenigingsleven, die zich goed ontwikkelt en waarin veel wordt geïnvesteerd om talenten de kans te geven door te breken. Denk maar eens aan het Rabo Talentenplan. Maar dat niet alleen, ook in mindere talenten wordt geïnvesteerd en ik hoop dat men deze processen kan continueren".

Ook gaf mw. Ross-van Dorp aan dat haar ministerie ondertussen behoorlijk gewend is geraakt aan de hippische sport. "De KNHS heeft de met de fusie te maken hebbende processen volgens mij achter zich gelaten, en kan zich nu volledig concentreren op de toekomst. Volgens mij is daar men druk mee bezig, gezien de plannen die o.a. richting ICT klaar liggen. Wij als ministerie dragen in 2006 ongeveer 600.000,-- euro bij en het voelt goed om als staatssecretaris een prima relatie te hebben met de vijfde sportbond van Nederland, die internationaal topprestaties weet neer te zetten. Kijk alleen maar eens naar Indoor Brabant, waar Nederlandse ruiters vrijwel continue in de top van de klassementen in de disciplines dressuur en springen te vinden waren".

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen