Politie Hollands Midden

Datum: 28 maart 2006

Sassenheim Inbraak in woningen In twee woningen in Sassenheim aan de G.B. de Vroomenstraat en aan de Postkoets is in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 maart ingebroken. In de woning aan de G.B. de Vroomenstraat is men via de achterzijde binnengedrongen. Uit de woning is een portemonnee, een laptop en een camera weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan. In de woning aan de Postkoets is men niet verder gekomen dan het openbreken van de deur. Waarschijnlijk zij de dader(s) daarna gestoord. In beide gevallen is de technische recherche ingeschakeld om onderzoek te doen naar eventuele sporen.

Leiden Politie controleert verkeer In de afgelopen week heeft politie Team Leiden-West een aantal verkeerscontroles uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op snelheid, het dragen van de autogordel en het verkeersgedrag. Voorts werden een tiental koelwagens gecontroleerd op het gebruik van CFK en een viertal afvalwagens op het hebben van de juiste documenten. In totaal werden 44 bekeuringen geschreven voor o.a. het niet handsfree bellen, niet dragen van de autogordel en snelheid. Bij één van de koelwagens waren de zaken niet helemaal in orde, van de afvalwagens was er één niet helemaal in orde. Het Regionaal Milieu Handhavingsteam van het district Leiden-Voorschoten heeft ondersteuning verleend bij de controles van de koelwagens en de afvalwagens.

Leiden Politie houdt graffitispuiters aan

De politie hield dinsdag 28 maart rond 04.50 uur in de Donkersteeg een 23-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Leiden aan. De twee hadden het op een rennen gezet nadat ze door surveillerende agenten op de Stille Mare waren betrapt toen zij graffiti aanbrachten op een zijgevel van een winkel. De agenten op hun bikes waren echter sneller en hielden de twee aan. Bij zich hadden ze een rugtas met daarin een aantal spuitbussen. Op de gevel hadden ze een poppetje in rode en zwarte verf gespoten met daarbij de tekst 'Ik ben lief''. Dit figuurtje met tekst werd ook op 4 gevels aan de Breestraat en 2 gevels aan de Hooigracht teruggevonden. De politie heeft de verdachten ingesloten.

Leiden Politie houdt vervelende man aan

De politie hield op dinsdag 28 maart rond 02.30 uur op de Hogewoerd een 23-jarige man uit Zoeterwoude aan. De man meende zich te bemoeien met agenten die zijn vriend daar een bekeuring gaven voor wildplassen. De agenten op hun bike zagen deze over een aan een fiets bevestigde fietstas en tegen een gevel van een woning plassen. De Zoeterwoudenaar ging zich vervolgens met de situatie bemoeien en begon naar de agenten vervelend te doen. Nadat de agenten hem tot drie keer toe duidelijk hadden gezegd dat hij weg moest gaan, maar dat niet deed, werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De verdachte is nog ingesloten.

Voorschoten Auto tegen de boom Door nog onbekende oorzaak verloor een automobiliste op maandag 27 maart, omstreeks 23.15 uur, op de Wijngaardenlaan de controle over het stuur. Zij reed in de richting van de Juliana van Stolberglaan en raakte in de bocht nabij de tunnelbak van de weg. Zij is in de berm geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De automobiliste, een 36-jarige vrouw uit Wassenaar, is met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Voorschoten Fietser over het hoofd gezien De politie heeft hulp geboden bij een ongeval op de kruising van de Leidseweg met de Badhuisstraat. Op dinsdag 28 maart, omstreeks 06.30 uur, red een 35-jarige automobilist uit Voorschoten vanaf de Badhuislaan linksaf de Leidseweg op. Hij zag echter de fietser die daar op dat moment reed over het hoofd. De fietser, een 53-jarige man uit Voorschoten, is per ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

Hazerswoude-Dorp Woninginbraak

In een woning aan het Mondriaanplantsoen is maandag 27 maart tussen 14.30 en 16.00 uur ingebroken. Terwijl de bewoonster boven was werden beneden enkele tassen doorzocht. Uit een tas werd een portemonnee weggenomen. Men was de woning binnengekomen door het slot van de voordeur te forceren.

Haastrecht Vrouw valt uit raam

Een 76-jarige vrouw uit Haastrecht is maandagmiddag, 27 maart, uit het raam van de eerste etage van haar woning aan de Wilgendreef gevallen. De vrouw wilde het raam, vanwege een stevige bui, waarna zij naar beneden viel. Een van haar aanwezige vriendinnen hoorde een klap en nam boven poolshoogte. De vriendin zag de vrouw op het terras liggen. De Haastrechtse werd met spoedtransport overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum.

Gouda Christine Aaftink start skeelerseizoen met uitreiking 1e Groene Hart Skatemedaille

Zaterdag 22 april 2006 organiseert de Goudse Politie Sport - en Ontspanningsvereniging de alom bekende "Hollands Midden skeelertocht" over 100 km, bestaande uit 3 ronden van respectievelijk 1x 30 en 2x 35 km. Voor aanvang van deze skeelertocht zal door Christine Aaftink (bestuurslid KNSB) de allereerste Groene Hart skatemedaille officieel uitgereikt worden aan: Rien Spierenburg.

Rien is de allereerste die 500 geregistreerde kilometers in het Groene Hart heeft afgelegd. Een prestatie van formaat, zeker als je je bedenkt dat hij dit in één skeeler/skate-seizoen heeft volbracht. Na overhandiging zal gestart worden met de eerste ronde van de pelotonstocht van 30 km. Hierna volgen nog twee ronden van 35 km. Totaal kan er dus 100 km verreden worden. Deze tocht is de start van het nieuwe skeeler/skate-seizoen in het Groene Hart. Bovenstaande kilometers tellen mee voor een apart klassement. Skaters/skeelers die een flink aantal tochten onder auspiciën van de KNSB of de SBN skaten/skeeleren, kunnen een Groene Hart skatemedaille verdienen. Iedereen die in totaal 500 of meer kilometer heeft verreden, kan de medaille aanvragen. De verreden aantal kilometers worden bijgeschreven op de stempelkaart die afgedrukt is op de Groene Hart SkatePlanner. De eerste SkatePlanner is vorig jaar door Hein Vergeer (oud-wereldkampioen schaatsen) in ontvangst genomen en is bij alle VVV-kantoren in het Groene Hart gratis af te halen.