AutoRai

Tsinghua Universiteit â Toyota Research Center geopend in Bejing

(3/28/2006)
Toyota Motor Corporation (TMC) en de Tsinghua Universiteit* vierden op 23 maart jl. de opening van het nieuwe Toyota onderzoeksinstituut aan de Tsinghua Universiteit in Peking. Vice-president Kang Kejun en plaatsvervangend directeur Wang Zanji van de Tsinghua Universiteit, vice-president Masatami Takamoti en Senior Managing Director Tetsuo Hattori van TMC verwelkomden de gasten.
De Tsinghua Universiteit en TMC â die sinds 1998 samen technische opleidingen organiseren, mede om ook de eigen vaardigheden te versterken, en die sinds 2003 ook gezamenlijk onderzoek doen â ondertekenden in november 2005 een contract voor de oprichting van het Tsinghua Universiteit-Toyota Research Center. Beide partijen realiseerden zich namelijk terdege dat een nog nauwere samenwerking noodzakelijk was om duurzame globale economische en sociale ontwikkeling te realiseren en te werken aan een welvarende en milieuvriendelijke samenleving.

Het onderzoek in het nieuwe instituut richt zich vooral op de drie terreinen van de bestaande samenwerking â milieu-, energie- en materialenwetenschap â en wordt uitgebreid met onderzoek naar veiligheidstechnologie voor autoâs.

De leden van de Raad van Bestuur van het nieuwe instituut, het hoogste bevoegde gezag, zijn Kang Kejun en Wang Zanji van de Tsinghua Universiteit, de afdelingshoofden Zhang Fengtong en Ma Jun, en TMCâs Masatami Takimoti en Tetsuo Hattori, officemanager Tatehito Ueda en de directeur van het Toyota Motor Technical Center (China) Co., Akira Sasaki.


* Opgericht in 1928. Als een van Chinaâs toonaangevende universiteiten heeft de Tsinghua Universiteit een faculteit van ongeveer 3.000 professoren en medeprofessoren en een studentenbestand van ongeveer 28.000.

BedrijfsautoRAI.nl