Gemeente Oisterwijk

Plek van Nederland
15-03-2006
NCRV verkiezing De Mooiste Plek van Nederland

Oisterwijkse Bossen door naar de tweede ronde!

De Oisterwijkse Bossen en Vennen gaat samen met 11 andere gebieden in Nederland verder in de race om de titel De Mooiste Plek van Nederland. Ernst Jonkers, ambassadeur voor het gebied, wist bijna 5.000 stemmen te verwerven en versloeg daarmee met 500 stemmen zijn directe concurrent uit Het Groene Woud Anton Hellings met De Stök. In het eindklassement zijn de Oisterwijkse Bossen en Vennen op een vierde plaats geëindigd.

Ernst Jonkers is blij dat hij met zijn gebied door gaat naar de tweede ronde. Het was een intensief traject en dan is het toch fijn als de inzet wordt beloond. De ambassadeur voor de Oisterwijkse Bossen en Vennen heeft dagelijks een mail gestuurd naar een groot aantal adressen om mensen op te roepen om te stemmen. En ook heeft de onthulling van het schilderij door Cas Spijkers en burgemeester Kortmann van Oisterwijk veel publiciteit opgeleverd. Tot het einde toe heb ik me ingezet. Want je weet niet wat je concurrent nog in petto heeft. Zo was ik gisteren op de valreep nog te gast in een radio- en een tv-uitzending, vertelt Jonkers.

Tweede ronde

In de tweede ronde worden van de overgebleven twaalf locaties radioreportages gemaakt die in het programma Plein Publiek worden uitgezonden. Ook zal Kampioen, het ledenblad van de ANWB, uitgebreid aandacht schenken aan de genomineerde gebieden en worden er tv-opnames van de verschillende gebieden gemaakt. Vanaf 15 april zijn de ambassadeurs en hun gebieden iedere week op zaterdagmiddag om 17.05 te zien op Nederland 1.

Extra publiciteit

De ambassadeurs kunnen de komende weken extra publiciteit verdienen. Daarvoor moeten zij in de periode 13 maart t/m 15 april drie opdrachten uitvoeren. Daarnaast moeten zij internetstemmen vergaren, want wanneer de opdrachten uitgevoerd zijn wint de ambassadeur met de meeste internetstemmen extra publicitaire aandacht op lokale radio, tv en krant. Ernst Jonkers: Ik wil daarom alle Brabanders oproepen om mij en mijn gebied te steunen. Belangrijk is dat de mensen vanaf 13 maart
- liefst dagelijks - hun stem uit brengen op het overgebleven Brabantse gebied: de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Stemmen kan vanaf 13 maart op de website www.demooisteplek.nl.

Finale

Uiteindelijk spelen de drie ambassadeurs van de gebieden die het hoogst eindigen de finale.

Op 13 mei nemen zij het tijdens een grote live tv-uitzending op Nederland 1 tegen elkaar op. Uit hun midden komt uiteindelijk de winnaar van de verkiezing van de mooiste plek van Nederland 2006. De winnaar ontvangt 25.000, te besteden in het gebied. Ernst Jonkers: Ik wil, mocht ik als winnaar uit de bus komen, het geld onder andere besteden aan de aanleg van een houten voetbrug over de beek de Rosep en de aanleg van een educatiepad dat ook begaanbaar is voor rolstoelen.

Ook uw stem telt

Vindt u ook dat het mooiste plekje van Nederland in Het Groene Woud ligt? Surf dan naar www.demooisteplek.nl en breng uw stem uit op de Oisterwijkse Bossen en Vennen.