Politie Haaglanden

persberichten 28 maart

Haaglanden, 28-03-2006

Onderzoek Vleerstraat wederom in de aandacht
Den Haag Voor het onderzoek naar de dood van François van Hugten wordt wederom aandacht gevraagd. François werd op donderdag 17 februari 2005 om 05.20 uur zwaargewond aangetroffen in de Vleerstraat in Den Haag. De toen 25-jarige jongeman lag onderaan in een portiek met zijn hoofd op de grond in een grote plas bloed. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd en geopereerd. François raakte in coma en overlijdt na 14 dagen aan zijn verwondingen. Het blijkt dat François zijn verwondingen heeft opgelopen door geweld van buitenaf. De politie gaat uit van een misdrijf en er wordt een recherche-team opgestart dat met een onderzoek begint. Dit heeft tot op heden nog geen gunstig resultaat opgeleverd. Op woensdag 29 maart zal in het regionale opsporingsprogramma Team West op TV West deze zaak nogmaals worden belicht met vragen aan de kijkers en op dinsdag 4 april is deze zaak in het programma van Opsporing Verzocht te zien. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat van Politie Haaglanden via het telefoonnummer 070- 4241500.

Automobilist opgepakt wegens mishandeling
Den Haag - Op maandag 27 maart is omstreeks 17.30 uur een 69-jarige fietser gewond geraakt nadat hij vermoedelijk was mishandeld door een 21-jarige automobilist uit Den Haag. Het slachtoffer was op de Waldorpstraat tegen een buitenspiegel van de auto gefietst. De 21-jarige automobilist achtervolgde de 69-jarige Hagenaar tot aan het fietspad ter hoogte van de Parallelweg bij de Vaillantlaan. Daar stapte de bestuurder uit en pakte de man beet waarop deze op de grond viel. De man liep hierbij meerdere verwondingen op aan zijn gezicht, is met (onbekend) letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden wegens mishandeling en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Gesignaleerde aangehouden
Den Haag Op maandag 27 maart om 23.00 uur werd op de Zwolsestraat een auto met bestuurder gecontroleerd. Het bleek dat de bestuurder een 42-jarige man was die de Nederlandse Nationaliteit had maar in Zwitserland woonachtig is. Bovendien bleek dat deze man nog 13 boetes open had staan. Hij werd meegenomen naar een politiebureau alwaar hij het openstaande bedrag van 2004,40 Euro betaalde.

Man aangehouden na inbraak
Den Haag op dinsdag 28 maart om 04.50 uur is op de Valkenboslaan een 33 jarige man uit Den Haag aangehouden. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerd staande auto in de Meidoornstraat. Een getuige van deze inbraak gaf het signalement van de man aan de politie door die deze man daarna konden aanhouden.

Snelheidscontroles
Den Haag - Politie Haaglanden heeft maandag tussen 13.15 uur en 23.00 uur op verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. Bij controles op de Bezuidenhoutseweg, de Raamweg en de Laan van Clingendael werden in totaal 2291 bestuurders gecontroleerd op hun gereden snelheid. Tegen 176 bestuurders is proces verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was op de Laan van Clindendael: eén bestuurder reed daar 110 km/uur. Van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Gestolen bromfiets
Den Haag. Een 13-jarige Hagenaar is maandagmiddag 27 maart als verdachte van diefstal van een bromfiets aangehouden. Politieagenten zagen de jeugdige verdachte omstreeks 13.30 uur op het Zonneoord rijden. Toen de verdachte de agenten zag, ging hij er op de bromfiets vandoor. De agenten zagen dat de verdachte via het trottoir de gemeenschappelijke binnentuin aan het Zonneoord in reed. Hier probeerde hij nog om de politie op een dwaalspoor te zetten door zijn jas binnenste buiten te doen toen hij werd aangehouden. De bromfiets waarop hij reed, was eerder die ochtend gestolen. De verdachte bekende dat hij de bromfiets had gestolen. Met een dagvaarding om voor de jeugdrechter te verschijnen, werd hij in vrijheid gesteld.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag. Een 27-jarige automobilist uit Den Haag is maandagmiddag 27 maart op de Laan van Haamstede aangehouden. De verdachte trok de aandacht van surveillerende agenten omdat hij niet handsfree belde. Nadat zij de verdachte hadden staande gehouden, gaf deze een valse naam op. Hij werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een rijbewijs en nog gesignaleerd stond. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, het mobiel bellen en het opgeven van een valse naam.

Getuigen gezocht van aanrijding
Honserlersdijk Op zondag 26 maart om 03.00 uur heeft in de Dijkstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooterrijder en een automobilist. De bocht met de Nieuweweg werd door de automobilist dermate ruim genomen zodat hij tegen de 17-jarige scooterrijder uit Poeldijk aanreed. Het slachtoffer kwam ten val, de automobilist reed achteruit en ging er vandoor zonder zich om het slachtoffer te bekommeren en zijn identiteit kenbaar te maken. Het gaat om een witte auto, klein model. In de auto zaten 4 personen van ongeveer 20 jaar oud.
De politie verzoekt getuigen zich te melden bij het politiebureau te Naaldwijk telefoon 0900 88 44.

Man gewond bij aanrijding
Wateringen Op maandag 27 maart 19.30 uur is bij een aanrijding op de Dorpskade een 19-jarige man uit Wateringen gewond geraakt. Het slachtoffer kwam frontaal in botsing met een tegenligger die op de verkeerde weghelft terechtkwam. Deze 41-jarige automobilist uit Schiedam bleek bij controle onder invloed te zijn van alcohol en is aangehouden. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Poging inbraak
Zoetermeer De politie heeft dinsdag 28 maart om 4.30 uur bij het winkelcentrum aan de Broekwegzijde een 42-jarige man aangehouden, die wordt verdacht van een poging tot inbraak. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, had vier schroevendraaiers en een bivakmuts op zak. Bij een pand aan de Broekwegzijde vond de politie braaksporen.

Fietster gewond bij aanrijding
Wassenaar Op maandag 27 maart om 16.20 uur is bij een aanrijding op de Zijdeweg een 30-jarige vrouw uit Wassenaar aangereden. Het slachtoffer werd met haar fiets bij het oversteken aangereden door een automobilist. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.