Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen, 28-03-2006

Fietser valt
ASSEN Een 61 jr. man is maandagmiddag in het fietstunneltje in de Hoofdlaan in zijn woonplaats Assen met zijn fiets ten val gekomen. Met waarschijnlijk een gebroken heup is hij overgebracht naar het ziekenhuis. In de tunnel lag een grote plas water. Toen hij daar via de stoep omheen wilde fietsen kwam hij met het voorwiel op de schuine kant die de afscheiding vormt tussen fietspad en stoep en viel.

Bekeurd voor negeren rood licht
ZUIDLAREN Op de Annerweg in Zuidlaren bekeurde de politie maandagmiddag zes fietsers die het rode verkeerslicht negeerden.

Politie houdt man aan op verdenking van vernieling EMMEN De politie hield maandagmiddag in de Dr L J F Janssenstraat in Emmen een 39 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een woning in deze straat en het vernielen van een GSM. Nadat de man een verklaring had afgelegd en hem een dagvaarding was uitgereikt is hij in vrijheid gesteld maar ook weer direct aangehouden. De man moet voor diverse overtredingen in totaal nog ruim 3200,- aan boetes betalen. Omdat hij dit niet kan zal hij 73 dagen gevangenisstraf moeten uitzitten.

Brand op boot
MEPPEL Maandagmiddag ontstond er tijdens werkzaamheden brand in het vooronder van een boot die ligt afgemeerd bij een scheepsreparatiebedrijf aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel. De brandweer van Meppel bluste de brand. Niemand raakte gewond.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.

Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken. Via 0592 36 1280 krijgt men voor de dagelijkse voorlichting automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.