Politie Drenthe

Jongens aangehouden voor leggen keien op spoorrails

Hoogeveen, 28-03-2006 o De politie hield maandagavond twee jongens van 15 en 16 jr uit Hoogeveen aan die keien op de spoorrails hadden gelegd. Ongelukken bleven uit maar een machinist kreeg de schrik van zijn leven. De jongens hangt een fikse straf boven het hoofd. De hevig geschrokken machinist meldde dat hij vlak bij Hoogeveen over voorwerpen was gereden die op de spoorrails lagen. De politie stelde direct een onderzoek in en trof ter hoogte van de spoorwegovergang in de Kinholtsweg in Hoogeveen drie jongens aan.

Twee van hen bekenden later dat zij voor de gein keien op de rails hadden gelegd. Volgens de jongens was er al een trein overheen gereden en had dit gezorgd voor een luide knal en veel vonken. De politie haalde nog een achttal keien van de rails.

De jongens hebben niet alleen de trein met passagiers in gevaar gebracht maar ook zichzelf. Voor hetzelfde geld waren ze geraakt door wegspattende stukken steen.

De treinen op het traject Hoogeveen Meppel hebben een tijd met aangepaste snelheid gereden.

De jongens worden verdacht van overtreding van artikel 164 van het Wetboek van Strafrecht. Dit is een misdrijf waarop een maximale gevangenisstraf staat van 15 jaar. Mede gelet op de ernst van het feit zijn de jongens voor nader onderzoek ingesloten. De spoorwegpolitie van het KLPD doet het verdere onderzoek. (06-127139)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 16.30 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.