Stichting hout en meubel

25e Docentendag vmbo bouwtechniek in Midden Nederland

Op 16 maart namen ruim vijftig docenten Bouwtechniek van dertig vmbo scholen uit de regio Midden Nederland, deel aan de 25e docentendag. De organisatie van deze jaarlijkse bijeenkomst is in handen van SH&M, kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de hout- en meubelsector en Samenwerkingsverband Houtindustrie Midden Nederland.

De deelnemers brachten bedrijfsbezoeken aan ABC Arkenbouw in Urk en Dörr jachtbetimmeringen in Lemmer. Met een buffet en presentaties van een werkvoorbereidingsprogramma en verschillende computertekenprogramma's werd de 25e docentendag dag afgesloten.

Instroom bedrijfstak

De bijeenkomsten hebben tot doel de vakdocenten op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de houthandel, de timmer- en meubelindustrie. Bedrijfsbezoeken binnen de sector en workshops zijn vaste onderdelen van de docentendag. Met de opgedane kennis en hun enthousiasme voor het vak zijn de docenten beter in staat de leerlingen te informeren over de beroepen en mogelijkheden in de hout- en meubelsector. Vooral de leerlingen Bouwtechniek die deelnemen aan het door SH&M ontwikkelde programma Meubelmaken/ Interieurbouw, vormen een belangrijke doelgroep voor de bedrijfstak. Inmiddels bieden bijna negentig vmbo scholen het programma aan.

Succesformule

De eerste excursie naar meubel- en timmerbedrijven in Utrecht en omgeving werd 25 jaar geleden georganiseerd door de heer Bunnik, consulent bij de toenmalige Stichting Hout. De succesformule van de docentendag blijkt uit de hoge opkomst en trouwe deelname, zoals de heer Hein, docent van de Goudse Waarden in Gouda. Hij was voor de 16e keer aanwezig. Nu komen de docenten uit het hele werkgebied van de deelnemende samenwerkingsverbanden in Rijnmondgebied en Midden Nederland.

De docentendag wordt mogelijk gemaakt door de Samenwerkingsverbanden meubel en interieurbouw voor de regio's Rotterdam en Utrecht en de Leerwerkplaats houthandel in Zwijndrecht, Samenwerkingsverband Houtindustrie Midden Nederland.

Einde bericht