Persberichten district Heuvelrug, 10.55 uur

Utrecht, 28-03-2006

Controle geslotenverklaring

DOORN - Zeventien bestuurders kregen maandagmorgen een bekeuring omdat zij de geslotenverklaring op de Dorpsstraat negeerden. De politie controleerde van 08.30 tot 09.30 uur. Op de Dorpsstraat zijn wegwerkzaamheden en automobilisten die gebruik maken van de weg, veroorzaken overlast.

Te snel

VEENENDAAL Een snelheidscontrole op de Nieuweweg resulteerde maandag in 40 overtreders. De politie controleerde van 14.50 tot 15.50 uur 434 automobilistem. De maximumsnelheid is 50 km/uur. De hoogste gemeten snelheid is niet bekend.

Motorrijder gewond

VEENENDAAL Een 18-jarige man uit Veenendaal is maandagavond gewond geraakt toen hij op een motor werd aangereden door een automobiliste.

De politie kreeg om 19.45 uur de melding van het ongeval op het Schrijverspark. Een 21-jarige automobiliste uit Veenendaal reed vanaf het J. Roekplantsoen op het Schrijverspark. Ter hoogte van flats wilde zij linksaf te slaan, maar waarschijnlijk wilde juist op dat moment de bestuurder van de motor inhalen. Een aanrijding was het gevolg.

De 18-jarige Veenendaler is per ambulance met onbekend letsel naar het Gelderse Valleiziekenhuis vervoerd. De motor bleek als gestolen opgegeven te staan en is in beslag genomen. De auto van de vrouw bleek onverzekerd en haar kentekenbewijs is ingevorderd. De politie doet nader onderzoek naar zowel het ongeval als de gestolen motor.