Politie Gelderland-Zuid

Ruzie bij ritsen

Nijmegen, 28-03-2006 o Maandagavond kregen twee automobilisten op de Kanaalstraat ruzie met elkaar nadat ze een aanrijding hadden gehad.

Een van hen, een 54-jarige Nijmegenaar, verklaarde aan de politie dat hij op de linkerrijbaan van de Kanaalstraat reed, ter hoogte van de DAR. Op de rechterrijbaan reed een 65-jarige Nijmegenaar die naar zeggen van de 54-jarige snel voor zijn auto langs wilde rijden. Dat wilde de 54-jarige niet, waardoor er een aanrijding ontstond.

Beide bestuurders stapten uit waarbij de 65-jarige de 54-jarige bedreigde. Toen de 54-jarige weer weg reed, hoorde hij even later een harde knal en zag dat er een barst in zijn voorruit zat. Hij zag dat dezelfde man stenen naar hem aan het gooien was. Op een gegeven moment liep de 65-jarige naar de 54-jarige toe en maakte een dreigende beweging met een schep. Personeelsleden van de DAR zagen dit gebeuren en pakten de schep af. Zij belden de politie.

Toen de agenten kwamen, had de 65-jarige zich al gemeld bij het kantoor van de DAR en vertelde aan de politie wat hij gedaan had. Naar zijn zeggen was hij erg ontevreden over de afhandeling van de aanrijding. De man is aangehouden voor vernieling en bedreiging. (07)