Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 13 2006

Aanpak wateroverlast wijk Lindeboom

Overlast

Bij hevige regen is er geregeld sprake van wateroverlast op de parkeerterreinen in de wijk Lindeboom te Mook. De riolering in de wijk is niet altijd in staat om het toestromende water te verwerken, waardoor het rioolwater ter plaatse van de lager gelegen terreinen omhoog komt. De tot op heden uitgevoerde maatregelen hebben de situatie verbeterd, echter heeft de ervaring aangetoond dat er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Aanvullende maatregelen

Vorig jaar is, in afwachting van eventueel te ontvangen subsidie, besloten om de regenwaterafvoer van de terreinen af te sluiten van de riolering. Hierdoor wordt voorkomen dat er wederom overlast ontstaat door opkomend rioolwater. Hierbij is het de bedoeling om het regenwater dat op de parkeerterreinen valt af te voeren naar de bodem, zgn. infiltreren. Naar huidig inzicht zal de infiltratie plaats vinden onder de nabij gelegen groenveldjes.

De maatregel is om het probleem terug te dringen. Een garantie dat er in de toekomst geen overlast meer zal plaats vinden is niet te geven. Extreme weersomstandigheden kunnen, bij welke maatregel dan ook, aanleiding zijn voor overlast.

Subsidie

Het afsluiten van verharding (daken en wegen) die op de riolering is aangesloten staat bekend als afkoppelen. Het afkoppelen van verharding is een van de doelstellingen van duurzaam waterbeheer. Als gemeente streven wij na om bij nieuwbouw en reconstructies zoveel mogelijk verharding van de riolering af te koppelen. Dit is technisch niet altijd mogelijk en de investeringskosten zijn aanzienlijk.

Het waterschap Peel en Maasvallei subsidieert in samenwerking met de provincie Limburg afkoppel- projecten. In navolging daarvan is subsidie voor het afkoppelen van de parkeerterreinen in de wijk Lindeboom aangevraagd. Het waterschap heeft onlangs subsidie toegezegd, nu kan daadwerkelijk worden overgegaan tot het afkoppelen van de parkeerterreinen.

Planning

Op dit moment is gestart met de voorbereiding van deze werkzaamheden. Aangezien de groenveldjes in gebruik zijn als speelterrein voor de kinderen uit de wijk is het de bedoeling om de werkzaamheden direct na de zomer uit te voeren. Bewoners worden hierover nader op de hoogte gehouden.

Inzameling oud ijzer

Op zaterdag 1 april vindt de jaarlijkse inzameling van oud ijzer plaats in Mook en Molenhoek. Deze inzameling wordt uitgevoerd door harmonie Erica.

Wanneer u oud ijzer aan wilt bieden kunt u telefonisch contact opnemen met de heer M. Willems 024-6961809. Vervolgens wordt het oud ijzer, op bovenstaande datum, bij u thuis opgehaald.

Ontheffing APV - geluidhinder

Voor het uitvoeren van werkzaamheden aan en bij het spoor.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij ontheffing hebben verleend aan Strukton Railinfra Zuid op grond van artikel 4.1.7 lid 2 van de Algemeen Plaatselijke Verordening voor het produceren van een geluid tijdens het uitvoeren van werkzaamheden bij het spoor.

De werkzaamheden bestaan uit het laden en lossen van ballast op het terrein aan de Bovensteweg te Molenhoek. Met name bij dicht aan het spoor gelegen woningen zal dit tot geluidhinder kunnen leiden.

De ontheffing geldt voor de periode 29 april 2006 t/m 7 mei 2006.

Het besluit tot verlening van ontheffing ligt tot 26 april 2006 tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaar indienen bij het college.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024-6969146.

Bekendmaking ontwerpbesluit vrijstelling bestemmingsplan/ bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan, alsmede reguliere bouwvergunning te verlenen voor:

het gedeeltelijk verbouwen van de woning Kuilseweg 18 te Molenhoek en het aanbouwen van een bijgebouw. De vrijstelling betreft de goothoogte van het bijgebouw.

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 29 maart 2006 t/m dinsdag 9 mei 2006 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

Verleende reguliere bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving
Verzonden

Molenhoek:

Hoeveveld 42 zwembad
24 maart 2006

Plasmolen:

Rijksweg 174a carport
24 maart 2006

Verleende sloopvergunning

Sloopadres Omschrijving Verzonden

Kuilseweg 18 sloop gedeelte woning 24 maart 2006

en bijgebouw

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunning

Bouwadres Omschrijving

Plasmolen:

Riethorsterweg 18 bouw dierenverblijf

Aanvraag sloopvergunning

Sloopadres Omschrijving

Beukenlaan 25 verwijderen dakbeschot

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Raads,- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

De vastgestelde data voor de commissievergaderingen 2006 zijn alsvolgt:

Commissie Samenleving

4 april, 16 mei, 13 juni, 12 september, 17 oktober, 7 november, 5 december

Commissie Grondgebied

5 april, 17 mei, 14 juni, 13 september, 18 oktober, 8 november, 6 december

Commissie Begroting en Rekening

6 april, 18 mei, 15 juni, 14 september, 19 oktober, 9 november, 7 december

Commissie Samenleving

Dinsdag 4 april 2006, 19.30 uur


- Adviezenlijst d.d. 24 januari 2006


-Notitie financiën leerlingenvervoer


-Herbenoeming en aanpassing vergoedingen voorzitter en leden commissie bezwaarschriften


-Wijziging Reglement van Orde voor de raad van de gemeente


-Wijziging Verordening tot instelling en tot regeling van de bevoegdheden en samenstelling van commissies van advies aan de gemeenteraad


-Aanpassing Privacyverordening


-Ingekomen stukken en mededelingen

Commissie Grondgebied

Woensdag 5 april 2006, 19.30 uur


- Adviezenlijsten d.d. 25 januari en 8 februari 2006


- Beleidsnotitie Uitgifte reststroken en handhaving gemeentelijke eigendommen


- Besluit op bezwaarschriften tegen raadsbesluit d.d. 15 september 2005 inzake onderzoek

uitbreiding Mookerplas


- Ingekomen stukken en mededelingen

Berichttype Inforubriek Ter Sprake