Gemeente Gorssel

Afschaffing gebruikersdeel OZB voor woningen

Vanaf 1 januari 2006 is de onroerende-zaakbelastingen voor de gebruiker van een woning afgeschaft. Hieronder vindt u informatie over de gevolgen van deze wetswijziging. Ook gaan wij in op de gevolgen van de wetswijziging voor panden die zowel een bedrijfspand vormen, maar waar ook een woning aanwezig is (met name bedrijfspanden en boerderijen).

Gevolgen wetswijziging voor woningen
Met ingang van 2006 wordt aan de gebruiker van een woning géén aanslag OZB opgelegd. U zult de aanslagregel gebruikersdeel onroerende-zaakbelastingen niet meer aantreffen op uw aanslagbiljet. De aanslagbiljetten worden omstreeks 30 april 2006 verzonden.

Gevolgen wetswijziging voor bedrijven gecombineerd met een woning Voor bedrijfspanden met een woongedeelte is een regeling getroffen, het amendement De Pater - Van der Meer. Deze regeling houdt in dat voor het woongedeelte van deze bedrijfspanden een vermindering wordt verleend. Op die manier kan ook bij een combinatie van een bedrijf met woning toch geprofiteerd worden van de afschaffing van het gebruikersdeel onroerende-zaakbelasting.

Hoewel het amendement pas in het belastingjaar 2007 in werking treedt, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om al met ingang van belastingjaar 2006 de regeling in te voeren. Wanneer u in aanmerking komt voor deze vermindering, heeft u van de gemeente inmiddels een brief ontvangen. Hierin wordt de regelgeving nader uitgelegd.

Lees meer...