Persberichten district Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 28-03-2006

Agressieve vrouw

IJSSELSTEIN Op maandag 27 maart werd een agressieve vrouw aangehouden.

Rond 22.55 uur kreeg de politie de melding van een stevige burenruzie in IJsselstein. Politiemensen gingen ter plaatse en spraken enkele bewoners. Zij gaven aan dat hun 49-jarige buurvrouw die avond koffiepads over de schutting had gegooid. Toen één van de bewoners via de achterdeur de tuin inliep, werd vervolgens een flesje bier over de schutting gegooid. Het flesje klapte vlak naast de bewoner uit elkaar.

Terwijl de politiemensen de bewoners te woord stonden, werden zij door andere buurtbewoners gewaarschuwd: de 49-jarige vrouw stond tegen de politieauto te schoppen. De politiemensen zagen dat dit inderdaad het geval was, waarop de 49-jarige IJsselsteinse werd aangehouden. In de politieauto ging de vrouw geheel door het lint, waarop zij met zwaailicht en sirene naar het politiebureau werd gebracht. Daar werd zij met de nodige moeite ingesloten.

Een andere buurtbewoner was door de vrouw geslagen en hij deed aangifte van mishandeling. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Autokraker

VIANEN Op maandag 27 maart werd een man aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 11.25 uur zag een getuige dat een man inbrak in een auto op de Aime Bonnastraat. Zij gaf dit aan de politie door. Politiemensen gingen ter plaatse. Een politieman zag de verdachte in een achtertuin van een woning aan de Van Wolfertstraat, maar verloor het zicht op hem. Kort daarna zagen politiemensen de verdachte in een brandgang achter het Brederodeplein. Na een korte achtervolging kon de verdachte, een 22-jarige man uit Vianen, worden aangehouden.

De verdachte bleek de ruit van een auto te hebben vernield en daaruit een laptop te hebben gestolen. Hij had de laptop tijdens zijn vlucht achtergelaten, maar het apparaat kon in goede staat worden veilig gesteld. De Vianees is voor onderzoek ingesloten.

Brand

VIANEN Op maandag 27 maart heeft kort brand gewoed in enkele kelderboxen.

Rond 13.05 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in kelderboxen van een flat aan de Vijfheerenlanden. De brandweer zag zich genoodzaakt vier kelderboxen open te breken om de brand te kunnen blussen. Na ongeveer tien minuten gaf de brandweer het sein brand meester.

De oorzaak van de brand is vooralsnog niet duidelijk. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen die vlak voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Winkeldiefstal

HOUTEN Op maandag 27 maart werd een meisje betrapt op winkeldiefstal.

Rond 14.25 uur zag een medewerkster van een winkel aan de Spoorhaag dat een meisje meerdere stuks lingerie uit de stellingen pakte en deze in haar tas stopte. Het meisje, 14 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Houten, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De verdachte bleek de lingerie van de beveiligingsknoppen te hebben ontdaan, waardoor een gedeelte van de lingerie was beschadigd. Haar moeder kwam naar de winkel en vergoedde de schade. In overleg met de moeder is besloten dat haar dochter een alternatieve straf krijgt via Bureau Halt.