Persberichten alle districten Stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 28-03-2006

Oplichter aangehouden

UTRECHT Op vrijdagavond 24 maart heeft de politie een oplichter op de Croeselaan aangehouden.

De politie kreeg de afgelopen weken diverse aangiften binnen van oplichting (zie persberichten districten Stad Utrecht d.d. 16 februari 2006). De oplichting ging als volgt: een keurig verzorgde en beleefde man belt aan bij met name bejaarde mensen. Hij vraagt om geld voor benzine om zijn ouders van Schiphol op te kunnen halen, met de belofte dit terug te betalen. Hij betaalt het geld echter nooit terug.

Met dit verhaal belde de verdachte vrijdagavond omstreeks 22.15 uur ook weer aan bij een woning op de Balijelaan. De bewoner vertrouwde dit niet en nam contact op met de buurman. De buurman wist dat er een oplichter actief was en waarschuwde de politie. De verdachte was inmiddels weggelopen in de richting van de Croeselaan. Hier kon de verdachte, een 30-jarige man uit Rotterdam, even later op heterdaad worden aangehouden door de politie. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Inmiddels heeft de man al een twintigtal oplichtingszaken bekend.

Man met mes gesneden in café

UTRECHT Een inwoner van Utrecht heeft maandag aangifte gedaan van geweld. Een onbekende man had hem afgelopen weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag in een café in de Loeff Berchmakerstraat in de hals gesneden, vermoedelijk met een mes.

Het slachtoffer kreeg omstreeks 04.00 uur onenigheid met een ander bezoeker toen hij tegen deze persoon opliep. Op het moment dat de Utrechter zich omdraaide om weg te lopen, voelde hij dat hij in zijn hals wordt gesneden. Daarbij liep hij een snijwond van circa tien centimeter op. Het slachtoffer is direct daarop naar het ziekenhuis gegaan, waar de wond werd geplakt.

De dader is een man van 20 tot 30 jaar oud van circa 1.75 meter lang met een normaal postuur en een lichtgetinte huidskleur. De man heeft kort zwart haar, grote ogen en een doorleefd gezicht. Op zijn rechterpols heeft hij een tatoeage. Hij spreekt Nederlands met een accent. Die avond droeg hij een donkerkleurige blouse.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900 - 88 44.

Mishandeling scholier

UTRECHT Een 16-jarige scholier uit Utrecht is maandagmiddag na schooltijd mishandeld door een 17-jarige medescholier. Dat gebeurde in de buurt van de Camera Obscuradreef. Daarbij liep hij een zware hersenschudding op. De dader is later thuis door de politie aangehouden.

De ruzie ontstond omstreeks 16.00 uur. De aanleiding was vermoedelijk een meisje. Het slachtoffer viel op een gegeven moment bewusteloos neer. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte wordt vandaag in verzekering gesteld.

Inbreker aangehouden

UTRECHT een 26-jarige Hagenaar is maandagmiddag aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Acaciastraat.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding van de inbraak. In de Mimosastraat zagen de agenten de verdachte lopen met twee volle kratjes bier. Die waren weggenomen bij de inbraak. De verdachte bekende. Hij is ook in andere regios bekend wegens vermogensdelicten. Na het verhoor kon hij vertrekken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hardrijder is rijbewijs kwijt

UTRECHT Een 34-jarige inwoner van Den Haag moest maandag zijn rijbewijs inleveren toen hij op de Waterlinieweg werd betrapt met een gecorrigeerde snelheid van 121 kilometer per uur. Een onopvallend videovoertuig van de Regionale Verkeersdienst zag hem omstreeks 10.10 uur passeren. De automobilist reed meer dan 50 kilometer per uur te hard, want op de Waterlinieweg geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Volgens de Hagenaar was hij in gedachten verzonken en lette hij niet op zijn snelheid.

Aanhoudingen voor wildplassen en hinderlijk gedrag

UTRECHT Twee mannen uit Loenen aan de Vecht (19 en 20) zijn in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 04.30 uur op de Nobelstraat bekeurd wegens respectievelijk wildplassen en hinderlijk gedrag. Een 20-jarige plaatsgenoot die zich met de bekeuring bleef bemoeien, werd aangehouden. Na verhoor kon hij weer gaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

Utrecht Een 24-jarige Utrechter is in de nacht van maandag op dinsdag betrapt op rijden onder invloed. De politie liet hem omstreeks 05.10 uur blazen op de Nigerdreef. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 405 ug/l. Aangezien de Utrechter beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen. Ook kreeg hij een rijverbod van vijf uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jonge winkeldievegges aangehouden

UTRECHT Drie meisjes uit Utrecht, twee van 12 jaar en een van 13 jaar, zijn maandagavond omstreeks 19.00 bij een winkel aan de Rijnkade aangehouden wegens winkeldiefstal. De meisjes bleken niet bij deze winkel iets te hebben weggenomen, maar wel bij twee andere winkels. In overleg met hun ouders worden ze naar bureau Halt verwezen voor een alternatieve straf.

Snelheidscontrole

UTRECHT Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Marnixlaan. Tussen 16.30 en 17.30 uur passeerden 340 voertuigen de radar. Daarvan reder er 31 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 85 kilometer per uur, terwijl daar maximaal 50 mag worden gereden.

Fietsster aangereden

UTRECHT Een 42-jarige inwoonster van Amersfoort is maandagochtend gewond geraakt toen zij op de fiets werd aangereden door een auto, bestuurd door een 32-jarige Utrechter.

De politie kreeg omstreeks 08.15 uur een melding van het ongeval. De automobilist kwam van de Gershwinlaan en reed de Weg der Verenigde Naties op. Daarbij zag hij de fietsster over het hoofd. De vrouw liep een gebroken knieschuif en enkele builen op haar hoofd op. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist moest blazen, maar bleek nuchter.