Politie Zuid-Holland-Zuid

28/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 28-03-2006 o Persberichten District II

WONINGINBRAAK
LEERDAM In een woning aan de Copierlaan in Leerdam is in de nacht van zondag 26 maart op maandag 27 maart tussen 03.30 en 05.45 uur ingebroken. Men forceerde de achterdeur terwijl de bewoners en kinderen lagen te slapen. Uit de woning werd een flatscreen en twee laptops weggenomen en uit de voordeur nam men een bos sleutels weg. Vervolgens werd met de sleutels de voor de deur staande donkergrijze BMW type X5 met het kenteken 33-PD-JR weggenomen. De politie stelt een buurtonderzoek in en de technische recherche zal sporenonderzoek verrichten.

DRUGS
GORINCHEM Op dinsdagmorgen 28 maart 2006 omstreeks 01.45 uur is een 44-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam op de rijksweg A15 aangehouden. Surveillerende agenten gaven de man een stopteken voor een routine controle en zagen een zakje drugs in de auto liggen. De man bleek in totaal vier zakjes wiet bij zich te hebben en een busje pepperspray. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie een losse patroon onder de bestuurdersstoel.

VALSE NAAM
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op dinsdagmorgen 28 maart 2006 omstreeks 03.30 uur is een man aangehouden. De man zat als passagier achterin een personenauto die over de A15 in de richting van Dordrecht reed. De man had zijn gordel niet om en de auto kreeg een stopteken. De man kon geen identiteitsbewijs tonen. Hierop werd de man meegenomen naar het bureau om zijn identiteit vast te stellen. De man had een valse naam opgegeven en bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hierop is de man ingesloten. De Vreeemdelingenrecherche onderzoekt de juiste identiteit van de man.

INBREKERS OVERLOPEN
LEERDAM Op maandagavond 27 maart 2006 omstreeks 17.30 uur zijn twee inbrekers overlopen bij een woning aan de Juliana van Stolbergstraat. De 31-jarige bewoonster kwam thuis en zag twee mannen bij haar voordeur vandaan lopen. Bij binnenkomst in haar woning bleken er goederen te zijn gestolen. De inbrekers liepen weg in de richting van de Pr. Irenestraat. Het signalement luidt als volgt: twee mannen met een getinte huidskleur, tussen de 20-25 jaar en normaal postuur, Dader
1: ± 1.75 meter, zwart haar/ krulletjes en droeg een beige leren jas, blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. Dader 2: ± 1.70 meter, zwart haar/ stekels, trainingspak met wit jack en rode sportschoenen. De inbrekers kwamen vermoedelijk binnen door het zogenaamde flipperen. De politie onderzoekt de zaak.

AUTO IN BRAND
GORINCHEM- Kordaat optreden van een 45 jarige man uit Heijningen heeft voorkomen dat een personenauto helemaal uitbrandde. Dit gebeurde op maandagmorgen 27 maart 2006 omstreeks 08.15 uur op de van Hogendorpweg. De personenauto van de 41 jarige eigenaar uit Gorinchem stond geparkeerd tegenover het benzinestation. Door onbekende oorzaak raakte de auto in brand. De 45 jarige man aarzelde geen moment liep naar het benzinestation, pakte een poederblusser en bluste de beginnende brand. De brandweer controleerde of de brand uit was. De auto liep wel de nodige brandschade op.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING
GETUIGEN GEZOCHT
LEERDAM Op donderdagavond 23 maart 2006 werd tussen 22.00 uur en 22.30 uur een 17-jarige jongen uit Leerdam op de Joost de Jongeweg door een groep van zeven jongens in elkaar geslagen. De 17-jarige jongen kwam met 2 vrienden bij de kermis vandaan en liep op de Joost de Jongeweg. Uit de richting van de Pauluskerk kwam een donkerkleurige auto aangereden, de auto stopte en reed achteruit zodat ie naast de jongen ging rijden. De bestuurder zei iets tegen de jongen, stapte uit en sloeg de jongen. Vervolgens stapten er nog zes jongens uit de auto en ze begonnen de jongen te slaan. Bij de huisartsenpost bleek dat de jongen zijn neus gekneusd had, een tand door zijn lip had en hij had een zere rug. De politie is op zoek naar getuigen van deze vechtpartij. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).