Persberichten district Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 28-03-2006

Getuigen van aanrijding gezocht

AMERSFOORT De politie zoekt getuigen van een aanrijding die op donderdag 23 maart heeft plaatsgevonden.

Een 9-jarig meisje uit Amersfoort reed donderdag omstreeks 12.50 uur over de Stephensonstraat in de richting van de Bosweg. Zij werd door een zilvergrijze personenauto van achteren aangereden en kwam ten val. De automobilist reed door. Het meisje liep hoofdletsel op en werd geholpen door een omstander. Met deze vrouw zou de politie graag in contact komen. Ook zou er een andere getuige zijn die het kenteken van de auto heeft genoteerd, maar deze getuige heeft zich nog niet bij de politie gemeld. Kortom: heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek, belt u dan met het politiedistrict Eemland zuid, via tel: 0900-8844.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT - Vanwege een sterke wietlucht, namen agenten maandagmorgen poolshoogte bij een woning aan de Springerstraat. Zij ontdekten een hennepkwekerij.

Omstreeks 11.35 uur zagen de agenten een man, een 40-jarige inwoner van Amersfoort, wegrijden bij de woning. Zij hielden hem staande en vroegen hem wat hij zojuist in de woning had gedaan. De man verklaarde de planten te hebben water gegeven en was bereid om de agenten een blik in de woning te gunnen. In de kruipruimte ontdekten de agenten een hennepkwekerij met ongeveer 180 platen. De man bekende zijn betrokkenheid en werd aangehouden voor het afleggen van een verklaring. De kwekerij is ontmanteld en er moet nog onderzocht worden of er diefstal van stroom is geweest.

Man aangehouden

AMERSFOORT Maandagmorgen heeft de politie een man aangehouden die zich hinderlijk ophield bij een school aan de Columbusweg.

De politie ontving omstreeks 08.50 uur de melding dat de man, een 20-jarige inwoner van Amersfoort, zich hinderlijk ophield bij de school en drugs aanbood aan leerlingen. De politie ging naar de locatie en trof de man op een bankje aan de Bartholomeus Diasstraat aan. De agenten controleerden de man en vorderden hem om weg te gaan. Hieraan gaf hij maar even gehoor, want na vijf minuten was hij er weer. Toen hebben de agenten hem aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na het opmaken van proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.