Gemeente Amerongen


Meer ruimte voor fietsen bij station Driebergen-Zeist

Langs de verlengde perrons van het station Driebergen-Zeist komen binnenkort meer en betere fietsenstallingen. De huidige stallingen worden vervangen door nieuwe gebruiksvriendelijke en sociaal veilige stallingen. De uitbreiding van circa 880 naar ongeveer 1200 plekken vindt plaats in het kader van het landelijk project Ruimte voor de Fiets. Door samenwerking en financiële bijdragen van de gemeente Zeist, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en het Bestuur Regio Utrecht (BRU) is het mogelijk geworden om alle fietsenklemmen te voorzien van overkappingen en betere verlichting. De werkzaamheden starten in de laatste week van maart en zullen enkele maanden duren.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, BRU, NS, Prorail en Connexxion werken al langer samen om het openbaar vervoer knooppunt station Driebergen-Zeist beter te laten functioneren. Het uitbreiden van het aantal fietsenstallingen is hiervan het eerste zichtbare bewijs.

Binnen enkele weken zal ook de fietsoversteekplaats over de Hoofdstraat op eenvoudige wijze worden aangepast. Hiermee wordt het mogelijk om de Hoofdstraat over te steken op een veiligere manier dan nu het geval is.

In de komende maanden wordt besluitvorming verwacht over de mogelijke reconstructie van het voorplein. Ook worden de mogelijkheden onderzocht of het aantal parkeerplaatsen in het stationsgebied vergroot kan worden. De NS zelf zal in het station een aantal kleine maatregelen treffen om de klant beter van dienst te kunnen zijn (o.a. een kaartjes automaat bij de perronopgang bij het P&R terrein).

De samenwerkende partijen zijn van mening dat de kwaliteit van het station zal stijgen door de uitvoering van genoemde maatregelen. Hierdoor zal het station Driebergen-Zeist aantrekkelijker worden waardoor er meer mensen gebruik zullen maken van het openbaar vervoer.