AutoRai

Isuzu Rodeo wint in Italiaanse Baja off-road rally

(3/28/2006)
Isuzu heeft tijdens de Italian Baja 2006 overtuigend de dieselklasse gewonnen. De Isuzu Rodeo, bestuurd door de ervaren Dakar-coureur Eddy Orioli, wist tevens beslag te leggen op de tweede plaats in de algemene eindrangschikking. Daarbij liet hij veel concurrenten in autoâs met krachtige benzinemotoren achter zich. Olivier Heymans, Algemeen Directeur van Isuzu Benelux: âDoor dit fantastische resultaat bewijst Isuzu met de Rodeo niet alleen goed thuis te zijn in de industriële vervoerssector, maar ook op de veeleisende etappes van loodzware off-road rallies.â

Het evenement in Italië, dat meetelde voor de FIA International Cup For Cross Country Bajas, duurde drie dagen. Tot deze prestigieuze serie behoren ook befaamde off-road evenementen als de Pharaohâs Rally, de Marokko Rally en de Rally van Dubai.

Achter de winnaar, de Spanjaard Blazquez in een prototype pick-up voorzien van een 3,5-liter benzinemotor, eindigde de bekende Isuzu-coureur Eddy Oriolo met zijn Rodeo 3.0 diesel op een tweede plaats in de algemene rangschikking. Hij wist daarnaast ook nog eens beslag te leggen op de eerste plaats in het klassement voor autoâs met een dieselmotor.

Het was de tweede maal in de korte autosportgeschiedenis van Isuzu dat het klassement voor de dieselautoâs werd gewonnen, want vorig jaar werd in de befaamde Pharaohâs rally in Egypte deze categorie ook al door Isuzu gewonnen.

De heer Luca Bertini van MIDI Europe, de importeur van Isuzu in Italië, Zwitserland en Frankrijk en verantwoordelijk voor de autosportinzet van Isuzu: âTijdens dit zware off-road evenement heeft de Isuzu common-rail dieselmotor van 210 pk probleemloos gepresteerd. Ook waren wij zeer tevreden over de betrouwbaarheid van de auto, waardoor dit resultaat mogelijk is geworden. Wij oriënteren ons momenteel over toekomstige autosportprojecten met de Isuzu Rodeo.â

BedrijfsautoRAI.nl