Ingezonden persbericht


Persbericht

JAJAH trekt grote investeerder Sequoia Capital aan

~ VoIP-aanbieder JAJAH maakt bellen via het web net zo eenvoudig als gewoon telefoongesprek ~

28 maart 2006 - JAJAH Inc. kondigt een grote serie-A investeringsovereenkomst met Sequoia Capital aan. De aankondiging volgt op de introductie van de nieuwe webgeactiveerde telefoondienst van JAJAH - JAJAH Web, en brengt JAJAH in een uitstekende uitgangspositie voor verdere ontwikkelingen.

Voor Sequoia markeert de overeenkomst met de VoIP-pionier een duidelijke stap naar de VoIP-markt. Voor JAJAH maakt de overeenkomst de weg vrij naar belangrijke technologieën business developmentpartners.

De overeenkomst met Sequoia onderstreept de aantrekkingskracht van het nieuwe JAJAH Web voor een breed publiek. "De investering van Sequoia Capital biedt eindeloze mogelijkheden voor JAJAH. Het bedrijf kan nu sneller, efficiënter en doeltreffender werken", aldus Roman Scharf, medeoprichter van JAJAH.

JAJAH Web is een VoIP-dienst waarvoor geen software hoeft te worden gedownload of ingewikkelde installatieprocedures moeten worden doorlopen. Met de introductie van JAJAH Web maakt JAJAH internettelefonie beschikbaar voor iedereen. Dit wekte de interesse van Sequoia Capital die ook synergie-effecten ziet voor zijn bestaande portfolio. "Internetgeactiveerde telefonie van JAJAH is geen losse VoIP-oplossing. Andere platforms zullen enorm veel voordeel behalen van JAJAH", zei Haim Sadger van Sequoia Capital.

JAJAH Web brengt telefoon-naar-telefoonverbindingen tot stand via het internet om zo goedkoop bellen mogelijk te maken. De opzet is simpel: bellers typen hun eigen nummer (vast of mobiel) in op www.jajah.com , alsook het nummer dat zij willen bellen. JAJAH belt vervolgens beide partijen op hun eigen telefoon. Behalve in prijs verschilt het telefoongesprek niet van een regulier telefoongesprek. "De eenvoudige aanpak van JAJAH maakt internetbellen beschikbaar voor bijna iedereen!", volgens Roman Scharf. "Bellen via JAJAH is al vergeleken met het zoeken op een trefwoord op Google."

JAJAH werd ontworpen met de gewone beller in het achterhoofd, niet alleen de technisch onderlegden zoals bij sommige andere VoIP-diensten het geval is. Om JAJAH te gebruiken hoeven bellers niet eens te beschikken over breedband. Een reguliere internetverbinding is voldoende om te bellen met iedere telefoon - vast of mobiel. Telefoongesprekken zijn kristalhelder en aanzienlijk goedkoper dan bij andere aanbieders, met name internationale gesprekken naar vaste of mobiele toestellen.

(354 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over JAJAH
JAJAH is een innovatieve en eenvoudige manier om voordelige gesprekken te voeren via het internet - zonder koptelefoons, microfoons of softwaredownloads. JAJAH brengt een verbinding tot stand tussen twee telefoons, vast of mobiel, lokaal of waar ook ter wereld, ongeacht of de gebruikers een verbinding hebben met het internet.

JAJAH is het nieuwste geesteskind van oprichters Daniel Mattes en Roman Scharf. Geïnspireerd door de ideeën van F. Jajah. Watamba, besloten de twee pioniers in VoIP-communicatie om hun droom van een eigen applicatie die bestaande communicatiegrenzen overschrijdt, te realiseren. Simpel en voordelig: JAJAH maakt de voordelen van VoIP beschikbaar voor alle internetgebruikers, ongeacht over wat voor verbinding zij beschikken.

JAJAH is gevestigd in het Amerikaanse Menlo Park (CA) en heeft een Europese vestiging in Luxemburg. In zijn raad van bestuur hebben onder andere Instant Messaging-pionier Yair Goldfinger en Haim Sadger van Sequoia Capital zitting.

Meer informatie vindt u op www.jajah.com.

Over Sequoia
Sequoia Capital biedt sinds 1972 risicodragend kapitaal voor de startup-fase aan mensen die de creatieve mogelijkheden hebben om van ideeën bedrijven te maken. Als de 'ondernemers achter de ondernemers' hebben de partners van Sequoia Capital gewerkt met innovatieve bedrijven zoals Cisco Systems, Yahoo!, Google, PayPal (eBay), Apple Computer en Oracle. De bedrijven die worden gefinancieerd door Sequoia Capital nemen nu ongeveer 10 procent van de waarde van de NASDAQ voor hun rekening.

Voor verder persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Web:http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

Bij dit persbericht is beeldmateriaal beschikbaar. Neemt u hiervoor contact op met Viviane Brokerhof van LEWIS Communicatie (e-mail: vivianeb@lewispr.com; tel: +31 40 235 46 00)