1e persbericht van dinsdag 28 maart 2006

Eindhoven, 28-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van overval

De politie heeft dinsdagochtend rond 0.30 uur in zijn woning in Tongelre een man van 25 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zondagavond rond 19.20 uur een tankstation aan de Tongelresestraat heeft overvallen (zie 1e persbericht van maandag 27 maart 2006). De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vernieler van ruit door politie aangehouden

Op de Kerkstraat heeft de politie dinsdagochtend rond 3.40 uur een 37-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor een ruit van een winkel aan de Kerkstraat heeft vernield. Een getuige had dat aan de politie gemeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man nog bij de winkel. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Politie neemt rijbewijs dronken automobilist in

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 47-jarige man uit Helmond. Surveillerende agenten zagen hem maandagavond rond 23.30 uur op het Sint Annaplein in een auto rijden, uit de auto stappen en naar een woning lopen. Toen ze hem controleerden, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Bij een ademanalyse op het bureau blies de man een promillage van bijna 2,40. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Molenstraat heeft de politie maandagavond tussen 19.30 en 21.30 uur 16 overtredingen geconstateerd. Er werden 311 voertuigen gecontroleerd. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Helmond: Automobiliste zonder rijbewijs door politie aangehouden

De politie heeft maandagavond rond 22.15 uur een 22-jarige vrouw uit Helmond aangehouden op de Kluisstraat. Surveillerende agenten zagen haar daar in een auto zonder verlichting rijden. Toen ze de vrouw controleerden, bleek ze geen rijbewijs te hebben. Ook had ze geen identiteitsbewijs bij zich. Na verhoor op het bureau is de vrouw met drie bekeuringen weer heengezonden.

Bergeijk: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Molenakkers zijn onder meer een televisie, een dvd-speler en een contant geldbedrag van bijna duizend euro weggehaald. Dat gebeurde maandagavond tussen 20.15 en 21.20 uur. Een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Bakel: Politie houdt snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 15.45 en 18.10 uur een snelheidscontrole gehouden op de Auerschootseweg. Van de 1327 gecontroleerde voertuigen reden er 73 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u.

Beek en Donk: Vogels gestolen

Uit een volière in een tuin bij een woning aan de Kapelstraat zijn ongeveer 25 vogels weggehaald. Het gaat onder meer om kanaries, diamantduifjes, sijsjes en vinken. Dat gebeurde tussen maandag 20.00 uur en dinsdag 8.15 uur. Het gaas van de kooi is kapot geknipt.

Knegsel: Auto weggehaald

Vanaf De Kranenpoel is tussen maandag 23.00 uur en dinsdag 7.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een grijze Opel Corsa (59-PF-BR).