29
30
31
/> Maart 2006

Ervaar het echte lentegevoel in Haspengouw
Belgische bloesems zien ontluiken via speciale webcam Ieder voorjaar beleven meer dan 100.000 Vlamingen en Nederlanders het eerste lentegevoel tussen miljoenen appel- en perenbloesems in Haspengouw, dé fruitstreek van België.
Afbeelding
Bloeiende bloesems in Haspengouw, via het internet is hun ontwikkeling in de komende weken te volgen.

April in Haspengouw is één en al verleiding. Miljoenen bloesems toveren een adembenemend bloesemtapijt te voorschijn. Speciaal bewegwijzerde wandel-, fiets- en autoroutes leiden je door het betoverende bloesemland. Je kan fruitbedrijven bezoeken, meefeesten op één van de happenings of je helemaal laten verwennnen met een bloesemarrangement.

Startweekend
Tijdens het startweekend van 1, 2, 3 en 4 april wordt de Begijnhofkerk in Sint-Truiden getooid met unieke bloesemcreaties.

Bloesemmeter
Het is iedere lente weer vol spanning uitkijken naar het openspringen van de bloesems. Via de bloesemmeter op http://www.toerismelimburg.be/ kan je dag op dag mee volgen hoe het met de bloesem gesteld is. Dit jaar wordt er op een verlichte kersenweide in Borgloon zelfs een heuse bloesemwebcam geplaatst. Van dichterbij kan je het startschot van de lente in Vlaanderen niet volgen!

Hulpmotor
Van het heuvelende Haspengouw kan je voortaan ook genieten vanop een fiets met elektrische hulpmotor. Toerisme Limburg verhuurt vanaf 1 april `elektrische fietsen'. Deze staan ter beschikking in Bilzen (Alden Biesen), Sint-Truiden (Grote Markt) en in de Voerstreek.

Voor meer info en/of het aanvragen van de folder "Bloesemfeesten 2006":

TOERISME VLAANDEREN & BRUSSEL
Tine Heddebauw
Persvoorlichter
Koninginnegracht 86 - 2514 AJ Den Haag
tel +31 (0)70 416 81 15
fax +31 (0)70 416 81 20
e-mail: tine.heddebauw@toerisme-vlaanderen.nl
website : http://www.toerisme-vlaanderen.nl/
2006-03-28