Gemeente Geldrop-Mierlo


Zonnige boomfeestdag in geldrop-mierlo

Op woensdag 22 maart was de Boomfeestdag, die ook in onze gemeente werd gevierd. Hieronder volgt een verslag van de dag.

GELDROP
De gemeente gaf 's ochtends drie bomen af bij de Dommeldalschool: een Plataan, die centraal op het schoolplein een plaats kreeg, een Sierappel en een Haagbeuk die de school aan de voorkant moesten gaan sieren. Er was al het nodige voorwerk verricht. Al de hele week had groep 8 de handen uit de mouwen gestoken om een gezonde ondergrond te krijgen. Nadat het gele zand onder de tegels was verwijderd, is zo'n 10m3 aarde in het plantgat gestort. Een aantal kinderen van groep 8 droeg de Plataan in optocht door een haag van leerlingen naar het plantgat midden op de speelplaats. Het Boomfeestlied werd gezongen en onder toezicht van zo'n 250 kinderen werd het plantgat weer dichtgemaakt. Wethouder W.Maasakkers hielp hen hierbij.

De kinderen van de Dommeldalschool hebben nu hun boom centraal op de speelplaats, waar ze uiteraard zuinig op zullen zijn! De school houdt nog een sponsoractie, zodat er een ronde bank rondom de stam kan worden geplaatst.

MIERLO
In Mierlo gingen zo'n 36 leerlingen uit groep 7 van de Luciaschool naar de Molenheide. Ze hadden hun `werkschoenen' al aan en waren gewapend met een spade. De kinderen kregen eerst een snelcursus `Hoe plant ik een boom?', daarna konden ze aan de slag.

Na een korte inleiding van wethouder Hoekman konden de mouwen opgestroopt worden, want er moesten 250 boompjes - Beuken en Lindes - geplant worden in een stuk ruwe bosgrond. Om beurten hield de ene leerling de jonge boom vast om hem recht én in het gat te krijgen en wierp de ander de aarde op de wortels. Even stevig vasthouden, daarna voorzichtig aanstampen en de volgende boom kon de grond in. In ruim een uur was de klus geklaard en kregen de kinderen een lekkere appel. Natuurlijk volgen we de komende jaren het groeiverloop van de bomen die de kinderen van de Luciaschool hebben geplant!

De kinderen van de Dommeldalschool spitten samen met wethouder Maasakkers alvast wat grond om. Leerlingen van groep zeven van de Luciaschool aan de slag op de Molenheide. Wethouder Hoekman helpt mee.