Ingezonden persbericht


Pinnacle introduceert ultracompacte tuner voor digitale en analoge TV

Nijmegen, Nederland - 28 maart 2006 - Pinnacle introduceert vandaag de PCTV Hybrid Pro Stick. De nieuwste uitbreiding in de welbekende PCTV reeks van Pinnacle is een hele compacte! De nieuwe PCTV Hybrid Pro stick is zo klein als een aansteker, bevat zowel een analoge als een digitale tuner en is ideaal voor laptopeigenaren. Deze ultracompacte USB 2.0 tuner wordt geleverd inclusief een mini-afstandsbediening en een DVB-T staafantenne.

De Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick wordt direct, zonder kabels op de USB 2.0 poort van de PC aangesloten en is de ideale, draagbare oplossing voor het bekijken en opnemen van analoge kabel TV en digitale TV via de ether* op een laptop. De meegeleverde software, Pinnacle MediaCenter, maakt van de PC een op afstand bedienbare multimedia jukebox inclusief videorecorder. TV uitzendingen opnemen kan in het DivX of MPEG2-formaat, of direct op DVD. Andere kenmerken zijn TimeShifting, toegang tot duizenden Internet radiostations, aanpasbare kanaallijsten, geprogrammeerde opnames en extra snelle teletekst. Een staafantenne, een mini-afstandsbediening en Pinnacle Studio QuickStart videobewerkingsoftware worden meegeleverd.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick is vanaf begin april voor een adviesprijs van E 99,00 inclusief BTW verkrijgbaar bij de bekende retailers en de computerspeciaalzaken.


* Belangrijke informatie over DVB-T-ontvangst: Het digitale (DVB-T) gedeelte van deze TV-tuner werkt alleen met gratis digitale televisie (DVB-T) via de ether en niet met betaalde, gecodeerde diensten als Digitenne en/of KPN digitale televisie. DVB-T-ontvangst is afhankelijk van de positie en kan door dikke of met staal versterkte muren en aangrenzende bebouwing worden beïnvloed. In dergelijke omgevingen is een DVB-T buiten-/dakantenne vereist.

Over Pinnacle Systems, Inc.
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf, inclusief Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Studio MediaSuite, en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks, voorzien in de behoeften en vereisten van iedere videomaker, van beginner tot ervaren. Pinnacle Systems heeft negen prestigieuze Emmy® Awards ontvangen voor haar technische innovaties en draagt de verplichting om consumenten te helpen met het op een eenvoudige manier verbeteren, bewaren en delen van hun herinneringen. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com

Over Avid Technology, Inc.
Avid Technology, Inc. is marktleider in digitale non-lineaire mediacreatie-, management-, en distributie oplossingen, om film-, video-, audio-, animatie-, games-, en broadcastprofessionals efficiënter, productiever en creatiever te kunnen laten werken. Voor meer informatie over de awardwinnende producten en diensten, breng een bezoek aan: www.avid.com.

© 2006 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid® is een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc in de Verenigde Staten en/of andere landen. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, en Pinnacle Studio zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

###

Contact: Tim van Donkersgoed, Pinnacle Systems BV, +31 (0)243731202, tdonkersgoed@pinnaclesystems.com


---- --