Ingezonden persbericht


Persbericht

Overname versterkt strategische positie De Telefoongids

De Telefoongids neemt City & Tourist Promotions over

Amsterdam, 28 maart 2006 - De Telefoongids Holding B.V. tekent vandaag het overnamecontract met City & Tourist Promotions (CTP). CTP is een landelijke uitgever van gemeentegidsen. De onderneming zal als zelfstandig bedrijf blijven functioneren als onderdeel van De Telefoongids Holding BV. De overname versterkt de positie van De Telefoongids als marktleider van directory services. Met directory services worden naam- en adresgidsen aangeduid waar zowel persoons- als instellingsgegevens opgevraagd kunnen worden.

De overname van CTP door De Telefoongids is in lijn met de recente overname van Suurland B.V., marktleider op het gebied van lokale gidsen. Hiermee verwierf De Telefoongids Holding een marktaandeel van 60 procent op het gebied van lokale gidsen. De Telefoongids wordt volledig eigenaar van City & Tourist Promotions.

"De markt voor lokale gidsen is volop in beweging. Een lange-termijn-relatie met gemeenten is daarom essentieel. Daar ligt nu juist de kracht van City & Tourist Promotions. Met de overname van CTP zijn we er van overtuigd de gemeentelijke markt van op maat gesneden producten te kunnen voorzien. Omdat CTP zich voornamelijk richt op gemeentegidsen is dit een aanvulling op het lokale marktaandeel." aldus Peter Darpö, CEO De Telefoongids.

Over City & Tourist Promotions

CTP, opgericht in 1983, is gevestigd in Kaatsheuvel. In de afgelopen vijf jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een uitgeverij met circa 45 gemeenten als vaste klant en een omzet van 1,8 miljoen euro. CTP is landelijk actief, met een concentratie in het midden en zuiden van het land. Gemeenten die van de dienstverlening van CTP gebruik maken zijn middelgrote gemeenten zoals Deventer, Hoogeveen, Roosendaal, Waalwijk en Woerden. Naast gemeentegidsen in gedrukte vorm, levert CTP ook digitale gemeentegidsen, plattegronden en andere gemeentelijke publicaties.

Meer informatie over het bedrijf vindt u via http://www.ctponline.nl/site.html.

Over De Telefoongids BV

Maandelijks wordt De Telefoongids door meer dan 5,2 miljoen unieke bezoekers gebruikt voor het vinden van bedrijfs- en persoonsgegevens. Hierdoor staat www.detelefoongids.nl in de top-5 meest bezochte Nederlandse websites (volgens Multiscope, jaaroverzicht 2005). Dagelijks wordt De Telefoongids door meer dan twee miljoen mensen geraadpleegd. Dit maakt De Telefoongids BV tot marktleider in directory services in Nederland. Naast de jaarlijkse uitgave van 45 regiogidsen die gratis worden verspreid onder ruim zeven miljoen huishoudens en 700.000 bedrijven in Nederland, biedt De Telefoongids de volgende diensten; de CD-foongids, De Telefoongids Professioneel, 0900-1313 nummerinformatiedienst en sms 1313. Ruim 240.000 bedrijven worden via deze producten gevonden. De Telefoongids BV, gevestigd in Amsterdam en is een zelfstandig opererend bedrijf waar ruim 600 mensen werkzaam zijn.

Meer informatie over De Telefoongids is te vinden op: www.detelefoongids.nl.

# # #