Federale regering Belgie


OVSE-Voorzitter Karel De Gucht juicht de vrije en eerlijk verlopen verkiezingen in Oekraïne toe
(2006-03-28)

Persdienst Buitenlandse Zaken

OVSE-Voorzitter Karel De Gucht, de Belgische Minister van Buitenlandse Zaken, toonde zich tevreden over het verloop van de parlementsverkiezingen van 26 maart in Oekraïne. "Het was een eerlijke verkiezing die openstond voor vertegenwoordigers van een breed politiek spectrum. Dit is een cruciale stap voor de consolidatie van het democratisch proces", verklaarde hij. "De burgers van Oekraïne kregen de kans om vrij hun stem uit te brengen."

OVSE-Voorzitter Karel De Gucht juicht de vrije en eerlijk verlopen verkiezingen in Oekraïne toe

BRUSSEL, 27 maart 2006 - OVSE-Voorzitter Karel De Gucht, de Belgische Minister van Buitenlandse Zaken, toonde zich tevreden over het verloop van de parlementsverkiezingen van 26 maart in Oekraïne. "Het was een eerlijke verkiezing die openstond voor vertegenwoordigers van een breed politiek spectrum. Dit is een cruciale stap voor de consolidatie van het democratisch proces", verklaarde hij. "De burgers van Oekraïne kregen de kans om vrij hun stem uit te brengen."

De OVSE-Voorzitter toonde zich ook tevreden over de hoge opkomst bij de verkiezingen.

"Het verloop van de verkiezingen van gisteren is bemoedigend", zei Minister De Gucht. "Het toont aan dat Oekraïne reeds aanzienlijke vorderingen heeft geboekt. Deze positieve dynamiek dient echter te worden voortgezet om de democratie en de rechtstaat in het land te versterken", zo besloot hij.