Vendex KBB NV

i
T

E R I C H

E R S B
P Amsterdam, 28 maart 2006

Directiebenoeming Bijenkorf

Per 1 april 2006 wordt Jacob C. A. de Jonge (52) benoemd tot directievoorzitter van de Bijenkorf. De Jonge was werkzaam bij Wal-Mart International. Van 1977 tot 2003 heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij SHV Holding N.V., met name voor het Makro-label in Azië en Zuid- Amerika. Jacob de Jonge volgt Jan C. Berger op die eind mei met pensioen gaat.

Over Vendex KBB
Vendex KBB is de grootste non-food detailhandelsonderneming in Nederland, met een netto-omzet van 4,1 miljard. Het concern is ook actief in zes andere Europese landen (België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Spanje).

Tot de onderneming behoren verschillende winkelformules in de sectoren warenhuizen, variety stores en speciaalzaken. De winkelportefeuille bestaat uit de grootste groep van doe-het-zelfwinkels in de Benelux (Praxis en Formido in Nederland, Brico en Brico Plan-it in België); variety store HEMA (Nederland, België en Duitsland); de enige Nederlandse warenhuizenketens (V&D en de Bijenkorf); drie internationale fashionformules (M&S, Hunkemöller en Claudia Sträter) en twee elektronicaketens (Dixons en Dynabyte). De twaalf winkelformules hebben samen ruim 1.700 vestigingen met 1,9 miljard m2 aan vloeroppervlakte in zeven landen. Bij het concern werken circa 40.000 medewerkers

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Vendex KBB, Peter van Bakkum, tel. 020 - 5490 432


---- --