Ingezonden persbericht


Juize.FM al 800.000 luisteraars

Hilversum 28 maart 2006 - RadioCall heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de bekendheid, waardering en beluistering van het enige Nederlandse Hiphop en R&B station: Juize.FM. Uit dit onderzoek, waarvoor in januari 2006 1009 personen in de leeftijdscategorie 13 tot 35 jaar zijn ondervraagd, blijkt dat Juize.FM al binnen 1½ jaar haar plek heeft veroverd in het Nederlandse radiolandschap: 37% van de ondervraagden geeft aan het station te kennen.

Inmiddels heeft één vijfde van alle 13 tot 35 jarigen al afgestemd op Juize.FM, wat zich in absolute zin vertaalt tot meer dan 800.000 luisteraars! Met een dikke 7 als rapportcijfer spreken zij bovendien een hoge waardering uit voor het station, die nog eens wordt onderstreept door de forse gemiddelde luisterduur van 81 minuten per dag. In de leeftijdscategorie tot 25 jaar, de core doelgroep van Juize.FM, zijn de resultaten nog indrukwekkender: van deze groep bereikt het station met de beste hiphop en R&B from A to Z maar liefst 35%. Bijna 15% zegt zelfs elke week via internet, kabel, satelliet of UMTS te luisteren naar Juize.FM.

Niels Hoogland, programma directeur Juize.FM: 'Dit is een vette score! We bereiken nu al twee keer zoveel mensen als FunX en dat zonder etherfrequentie! Gelukkig zijn we nu al wel in bijna heel Nederland via de kabel te ontvangen en wereldwijd via internet natuurlijk.'

Juize.FM van programma tot radiostation

Radio 538 startte in 1999 met het programma Juize. Onder leiding van Niels Hoogland staat dit programma iedere zondagavond tussen 20:00 en 00:00 uur garant voor de nieuwste tracks, de lekkerste classics, de beste mixes en up-to-date informatie uit de scene.

Het programma is inmiddels sinds 2004 uitgegroeid tot het radiostation Juize.FM met DJ's als Ali B, Niels Hoogland, DJ Jeff, Yes-R, Negativ en E-Life. Juize.FM zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week de beste hiphop en R&B uit. Juize.FM is via kabel, internet, satelliet en UMTS (KPN en Vodafone) te beluisteren. Kijk voor meer informatie op www.juize.fm


---



Ingezonden persbericht