Gemeente Hoogeveen

Afzender: college van B&W

Politieman in huis

De gemeente Hoogeveen heeft sinds kort een eigen agent in huis. Hij is voor een jaar gedetacheerd bij de Afdeling Veiligheid om met zijn kennis en ervaring mee richting te geven aan het veiligheidsbeleid in Hoogeveen. De politieorganisatie op zijn beurt kan profiteren van de ervaringen die de politieman binnen de gemeentelijke organisatie opdoet.

In november 2005 besloot de raad van Hoogeveen om twee ton uit te trekken voor de openbare orde en veiligheid. Het geld gaat onder meer naar extra handhavers, buurtbemiddeling, cameratoezicht, het schooladoptieplan en inhuur van toezicht op straat.

De Afdeling Veiligheid van de gemeente gaat met deze punten aan de slag. De afdeling is nog jong en volop in ontwikkeling. Daarom is de afdeling ook bezig met een goede afstemming tussen politie- en gemeentetaken waarbij steeds vaker samenwerking wordt gezocht met de lokale politie. Daarnaast is de afdeling dikwijls op zoek naar externe partners die mee kunnen helpen bij het organiseren van veiligheidsthemaâs.

Omdat de genoemde onderwerpen binnen het veiligheidsbeleid veel raakvlakken hebben met het werk van de politie is het van groot belang dat politie en gemeente samenwerken.

De groeiende samenwerking die nu heeft geresulteerd in detachering van een politieman bij de gemeente, is uniek in Drenthe en wordt vanuit beide organisaties met grote belangstelling gevolgd.
---

28 maart 2006