Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Nieuwegein, 28 maart 2006

Steeds meer Nederlanders zoeken partner in het buitenland

Met PARSHIP.nl nu ook daten met Zweedse singles

De ruim 1,6 miljoen PARSHIP-leden in Europa zoeken steeds vaker over de landsgrenzen naar de liefde van hun leven. Nederlandse leden konden tot op heden via PARSHIP.nl al in contact komen met Belgen, Britten, Fransen, Spanjaarden, Italianen, Zwitsers, Oostenrijkers en Duitsers. En sinds deze maand kunnen zij ook hun match vinden in Zweden. Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding van menig vrouwelijk, maar ook mannelijk Nederlandse single. Want wie heeft er niet eens weggedroomd van een ontmoeting met een blonde god(in) uit het hoge Noorden?

Verhuisberichten
PARSHIP ziet het steeds vaker gebeuren, internationale liefde die opbloeit. Het hoofdkantoor in Duitsland heeft een muur volhangen met verhuiskaarten van leden die bij hun nieuwe liefde in het buitenland gaan wonen. "Ook in Nederland krijgen we zulke berichten", aldus PARSHIP-psychologe Linda Balk. "Een van de meest actuele berichten is die van Izaak. Hij heeft Hilde ontmoet. Hij komt uit Nederland, zij woont in Zwitserland. Na een jaar heeft Izaak nu besloten om naar Zwitserland te verhuizen om daar met Hilde een gezamenlijk bestaan op te bouwen". Volgens Balk weegt de persoonlijke klik uiteindelijk wel zwaarder dan het feit dat iemand in het buitenland woont. "Veel mensen fantaseren wel eens over een buitenlandse romance, maar de meeste internationale relaties ontstaan uiteindelijk allemaal op basis van die wederzijdse klik, buitenlander of niet".

Romantisch en avontuurlijk
Inmiddels is PARSHIP in tien landen succesvol actief. De mogelijkheid om met buitenlanders te daten wordt door veel singles aangegrepen, met name in Nederland. PARSHIP-psychologe Linda Balk snapt wel waarom: "Veel Nederlandse singles richten zich niet alleen voor hun carrière op het buitenland, maar ook voor hun relatie. De wereld wordt steeds kleiner, een 'global village', afstanden spelen minder een rol. En met name Nederlanders staan open voor andere nationaliteiten, culturen en religies. Sommigen wonen dichtbij de landsgrenzen. Voor hen is een relatie over de grens meer vanzelfsprekend. Voor anderen is het juist extra spannend: een vriend of vriendin in Milaan of Stockholm, dat is extra romantisch én avontuurlijk!"

Over PARSHIP
PARSHIP is een relatiebemiddelingssite met meer dan 1,6 miljoen leden. PARSHIP richt zich op relatiebemiddeling via het internet en onderscheidt zich door haar integere, serieuze en betrouwbare werkwijze. De wetenschappelijke persoonlijkheidstest die uitsluitend door PARSHIP gehanteerd wordt, zorgt ervoor dat op zeer zorgvuldige wijze 'matches' tussen de juiste personen tot stand komen. Sinds de lancering in Duitsland in 2001 heeft PARSHIP haar online diensten in tien andere Europese landen geïntroduceerd, waaronder Nederland in december 2003. PARSHIP.nl werkt in Nederland samen met diverse partners, zoals RTL Nederland, PCM, Psychologie Magazine en Elsevier. PARSHIP is een dochteronderneming van de Duitse uitgeversgroep Holtzbrinck.


- EINDE BERICHT -

Wilt u meer informatie of een interview met Linda Balk neem dan contact op met:

(