Bex*van der Schans PR


Verdonk geeft startschot voor uniek Helmonds jeugdzorgsysteem

Minister Verdonk heeft woensdag 22 maart het officiële startschot gegeven voor de proeftuin van het jeugd-signaleringssysteem Zorg voor Jeugd. Dat gebeurde in Sociaal Restaurant De Garde in Helmond. Zorg voor Jeugd is een initiatief van de gemeente Helmond dat samen met plaatselijke jeugd-hulpverleners is uitgewerkt. Bij dit project zijn ook enkele (senior) adviseurs van Bex*communicatie betrokken. Als 'adoptieouder' van het project was minister Verdonk naar De Garde gekomen om zich te laten informeren over de vorderingen die er in het project zijn gemaakt en om samen met hulpverleners en directies van instellingen een discussie aan te gaan.

Het werkbezoek aan het Zorg voor Jeugd project was het tweede van de minister. Ze gaf aan dat er in haar ogen een grote sprong voorwaarts was gemaakt sinds haar laatste bezoek in oktober 2005. Ze roemde het enthousiasme en het elan van de instellingen om met en voor elkaar de verantwoordelijkheid voor een succesvolle hupverlening in te vullen. 'Spannend' vond ze de wijze waarop uiteindelijk de coördinatie van de hulpverlening vorm gaat krijgen, maar op grond van de positieve en constructieve discussie die tijdens het werkbezoek gevoerd werd, sprak ze ook daar alle vertrouwen in uit.

Het werkbezoek van de minster werd afgesloten met een officiële openingshandeling, die de start inluidde van de proeftuin. In de proeftuin - die 4 maanden duurt - gaat een honderdtal hulpverleners aan de slag om ervaring op te doen met het Zorg voor Jeugd systeem en om het systeem via praktijkgebaseerde aanpassingen verder te verbeteren.