SP Noord-Holland


SP wil dat reserve naar pleegzorg gaat

28-03-2006 o Fractiereserve SP: 16.063 euro De SP wil haar reserve, dat is het geld dat de fractie niet nodig heeft en dat de SP wil terugstorten naar de provincie, gebruiken om extra pleegopvang in te kopen. Maar dat mag helaas niet. Provinciale Staten wil echter dat het geld naar de algemene middelen gaat. Andere fracties potten hun reserve het liefste op.

Mienk Graatsma overhandigd cheque aan de Commissaris van de Koningin

Maandag 27 maart heeft de SP de Commissaris van de Koningin een symbolische cheque overhandigd, waarde: 16.063 euro. Dat is het bedrag dat de SP over heeft over de jaren 2003 en 2004. Het bedrag dat de SP aan de provincie terug wilde geven was oorspronkelijk groter: 41.355 euro. In laatstgenoemd bedrag was ook de reserve van 2005 meegenomen. Maar omdat de accountant de verantwoording van alle statenfracties over dat jaar, 2005, nog moet bekijken, moest de SP het bedrag aanpassen.

Het gebaar van de SP kreeg geen navolging. Alle andere fracties houden hun reserve liever in kas. Dat geld ligt dus op de plank te verstoffen. De SP vindt het oppotten van reserves door provinciale fracties niet raadzaam. De SP had graag gezien dat het geld dat de fractie terugstortte naar de pleegopvang ging.

In de jeugdzorg zijn de wachtlijsten immens groot. Dus elke cent die gevonden kan worden, zou je daar in moeten willen steken. De SP diende een motie in met die strekking, maar die motie haalde het niet. Men vond het een goedkope actie van de SP.