Essent nv

http://www.essent.nl

Alle Regionale Omroepen in het pakket van @Home TV Digitaal

De kabelabonnees van Essent kabelcom kunnen nu alle regionale publieke omroepen van Nederland ontvangen. De regionale publieke omroepen vergroten hiermee hun bereik aanzienlijk. Deze zenders zijn te zien in het -gratis te verkrijgen- digitale pakket van @Home TV Digitaal.

Tot dusver konden de digitale abonnees van @Home TV digitaal alle televisiezenders van de regionale omroepen binnen het Essent verzorgingsgebied ontvangen. Vanaf heden worden daar ook de regionale publieke omroepen TV Utrecht, TV Noord Holland, en TV Rijnmond aan toegevoegd. TV West en Omroep Zeeland volgen binnenkort. Naast de televisiezenders zijn ook de regionale radiozenders, uit het eigen verzorgingsgebied van Essent kabelcom, vanaf heden te beluisteren.

Het aanbieden van alle regionale omroepen via de kabel wordt van harte door deze omroepen toegejuicht. Marc Maters, manager Radio en TV van @Home: 'Het is fantastisch voor onze klanten dat een Groninger in Maastricht toch TV Noord kan kijken, de Brabander in Overijssel TV Brabant en nu ook de 'drentenierende Amsterdammer' TV Noord Holland.'

Gerard Schuiteman van de Stichting Regionale Omroep Overleg en samenwerking (ROOS): 'De regionale omroepen hebben ten opzichte van landelijke zenders een onderscheidend aanbod van programma's, dat ook zeker interessant is voor de kijkers buiten de regio waar de omroep actief is. Belangrijk daarbij is dat velen betrokken kunnen blijven bij een bepaalde regio waar men binding mee heeft omdat men daar bijvoorbeeld eerder woonde, werkte of studeerde.'

Alles onder @Home
@Home TV Digitaal heeft ruim 150.000 abonnees.
Vanaf 9 maart biedt Essent Kabelcom alle consumentenproducten (televisie, internet en telefoon) aan onder de merknaam @Home. Daarmee is de merknaam voor digitale televisie 'TV Home' komen te vervallen en gewijzigd in @Home TV Digitaal. De zakelijke dienstverlening blijft vallen onder de merknaam @Work.

Essent Kabelcom is een belangrijke speler in de Nederlandse kabelbranche. Het bedrijf is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Met een dagelijks bereik van zo'n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen, is Essent Kabelcom het tweede kabelbedrijf in Nederland.
Nadere informatie: www.essentkabel.com en www.home.nl

---