Ingezonden persbericht


Persbericht

D-link introduceert hd-mediaspeler in strak zwart design

High-definition-videoweergave voor uitstekende beeldkwaliteit

Rotterdam, 28 maart 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, introduceert de DSM-520 Wireless HD-mediaspeler. Met deze speler zijn muziek, foto's én high-definition-videobeelden (HD) draadloos en in een mum van tijd naar een home entertainment-systeem te streamen. Door de functie voor HD-videoweergave profiteren gebruikers van een uitstekende beeldkwaliteit. Kenmerkend voor de DSM-520 is de gestroomlijnde vormgeving. Het apparaat is uitgevoerd in zwart aluminium en heeft een strak voorpaneel van gerookt spiegelglas. Hierdoor past het perfect bij andere home entertainment-apparaten. De DSM-520 maakt deel uit van de succesvolle MediaLounge-productlijn.

De mediaspeler heeft een USB 2.0-poort in het voorpaneel, die directe toegang biedt tot muziek, foto's en video's op externe USB flash-schijven of harde schijven. Het apparaat is aan te sluiten op bestaande thuisnetwerken via draadloze technologie of via een Ethernet-kabel. Voor zowel oude als nieuwe mediaformaten, waaronder HD-video in Windows Media® Video 9- of MPEG 4-formaat, biedt de DSM-520 ondersteuning. Gebruikers kunnen zo videobeelden bekijken op hun HD-televisie. De maximale resoluties zorgen voor een optimale beeldkwaliteit.

"Klanten van D-Link profiteren met Digital Home-producten van de nieuwste technologieën" , zegt Eric Marchal, District Manager D-Link Benelux. "Aangezien steeds meer consumenten kiezen voor HD-televisie, hebben we ook deze technologie geïntegreerd in onze multimediaproducten. Zo bieden we gebruikers een complete Digital Home entertainment-oplossing."

Voor compatibele televisiesystemen is de DSM-520 uitgerust met een High-Definition Multimedia Interface-aansluiting (HDMI). HDMI garandeert een zuivere digitale verbinding voor zowel audio als video. Andere beschikbare videoconnectoren zijn SCART, S-video en composite output. Hierdoor is het systeem compatibel met bijna alle televisietoestellen. Daarnaast ondersteunt de DSM-520 coaxiale en optische digitale audio-output voor een digitale hifi-surround sound.

De DSM-520 is eenvoudig te installeren en de configuratie van de draadloze instellingen is extra makkelijk door Windows® Connect Now. Gebruikers hoeven alleen de Wireless Network Setup Wizard te activeren via Windows XP SP2. Ze brengen de draadloze instellingen over naar de DSM-520 via een USB flash-schijf.

Prijs en beschikbaarheid

De D-Link DSM-520 is vanaf eind april 2006 in de winkels beschikbaar voor 350 euro inclusief btw.

Einde bericht

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, testverzoeken of fotomateriaal: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Eric Marchal
Tel.: +32 (0)2 517 71 11
E-mail: eric.marchal@dlink.be www.dlink.nl