Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 maart 2006

Bedreiging

Enschede

De politie hield op maandag 27 maart een 23 jarige Enschedeër in zijn woning aan wegens bedreiging. De verdachte zou op 31 januari 2006 bedreigingen hebben geuit tegen zijn ex-vrouw en de voordeur van haar woning aan de Amperestraat in Enschede hebben vernield. Uit controle bleek dat de verdachte ook nog een aantal boetes had openstaan. De politie heeft de verdachte opgesloten en maakt proces-verbaal op. (06-013571)

Hennepkwekerijen geruimd

Enschede

Op maandag 27 maart zijn door de politie op meerdere locaties in Enschede hennepkwekerijen aangetroffen. Alle planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De controles vonden plaats op de volgende locaties:

Woning Gronausestraat: in totaal zijn 347 planten aangetroffen. De 30 jarige bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld. De stroom werd illegaal afgetapt. (06-038443)

Bedrijfspand Lonnekerbrugstraat: 27 kilo geoogste toppen en 225 planten zijn aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. (06-038703)

Woning Haaksbergerstraat: restanten van hennepkwekerij aangetroffen, die vermoedelijk kort daarvoor was geruimd. Een 36 jarige Enschedeër werd in het pand aangehouden. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (06-038759)

Drugshandel

Enschede

De politie zag op maandag 27 maart om 19.50 uur op de Oldenzaalsestraat in Enschede hoe een vermeende drugsdealer iets in zijn mond probeerde te stoppen. Dit bleken 6 bolletjes cocaïne te zijn. De verdachte, een 21 jarige Enschedeër werd daarop aangehouden en de politie nam de drugs in beslag. De 21 jarige zou deze drugs kort daarvoor hebben gekocht van een in zijn gezelschap verkerende 49 jarige Enschedeër, die ook werd aangehouden. Deze 49 jarige verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld, nadat er weinig aanwijzingen waren dat hij gedeald had. De 21 jarige is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-038700)

Aanhouding na vechtpartij

Enschede

De politie kreeg op maandag 27 maart om 20.25 uur een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Molenstraat in Enschede. De partijen werden uit elkaar gehaald. Een van de aanstichters was een 45 jarige Enschedeër, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De politie hield de 45 jarige aan wegens het onder invloed verstoren van de openbare orde. De verdachte is ter ontnuchtering opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-038712)

Lichtmast omver gereden

Enschede

Op maandag 27 maart kwam om 23.07 uur bij de politie een melding dat er een zwaar beschadigde auto was geparkeerd aan de Oosterstraat in Enschede. Getuigen hadden daarbij een persoon zien weglopen. Onmiddellijk daarna werd gemeld dat er aan de Begoniastraat een lichtmast omver was gereden. Daardoor zat de hele straat nu zonder verlichting. De politie onderzoekt of de auto aan de Oosterstraat mogelijk een aanrijding heeft gehad met de bedoelde lichtmast. Zij heeft de eigenaar van de auto nog niet gesproken en de auto voor nader onderzoek laten afslepen. (06-038760)

Diefstal fiets

Enschede

Op maandag 27 maart werd om 10.36 uur een fietsendiefstal gemeld vanaf een stalling aan de Koningstraat in Enschede. Een 58 jarige Enschedeër liep naar de fietsenstalling en zag nog net een onbekende man op zijn fiets wegrijden. De 58 jarige liep onmiddellijk achter de dief aan, die echter wist te ontkomen bij de rotonde van de Boulevard/Haaksbergerstraat. Tijdens zijn vlucht had de fietsendief nog twee auto's geraakt, waarbij in ieder geval een auto schade heeft opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-038398)

Politie houdt bij poging tot inbraak 3 mannen aan

Almelo

In de nacht van maandag op dinsdag om 01.05 uur kreeg de politie de opdracht te gaan naar de Apollolaan in Almelo in verband met een poging tot inbraak. Volgens een getuige zou er worden ingebroken bij een bedrijfspand. Verder had hij vanaf het bedrijfspand een auto zien wegrijden. Politieagenten stelden een onderzoek in en troffen braaksporen bij het pand aan. De bewuste auto werd gesignaleerd bij het winkelcentrum aan de Catharina van Renneslaan. De drie inzittenden, twee Almeloërs van 24 jaar en een Almeloër van 20 jaar, werden aangehouden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenheid van het drietal bij de poging tot inbraak. (06-038772)

Getuigenoproep

Nijverdal

Op zaterdagmiddag 25 maart tussen 15.15 en 15.30 uur vond een aanrijding plaats op de Bergleidingweg in Nijverdal. Een 66 jarige man uit Nijverdal was met zijn hond aan het wandelen en werd plotseling aangereden door een mountainbiker. Deze stopte om zich over het slachtoffer te ontfermen. Daar het letsel mee bleek te vallen werden er geen gegevens uitgewisseld. Echter bij thuiskomst moest het slachtoffer zich onder doktersbehandeling stellen. Hij bleek zijn oogkas op meerdere plaatsen gebroken te hebben alsmede zijn sleutelbeen. De politie is op zoek naar de mountainbiker die in het gezelschap was van een groep fietsers waaronder zich 1 jonge vrouw bevond. De mountainbiker alsmede getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. (06-038437)

Hennepplantage

Notter

De politie heeft op maandag 27 maart om 16.20 uur een inval gedaan in een woning aan de Klokkendijk in Notter. In de woning werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Twee mannen die zich in het pand bevonden zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In het kader van het onderzoek zijn de twee Enschedeërs van respectievelijk 32 jaar en 52 jaar in verzekering gesteld. De politie trof in de woning 500 planten aan. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld en verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten. (06-027871)

Mishandeling

Hengelo

Een 38 jarige Hengeloër is door de politie op maandag 27 maart om 16.20 uur in zijn woning aan de Wilderinksstraat in Hengelo aangehouden. De man had die middag zijn ex-vriendin mishandeld. Volgens de 33 jarige Bornse waren de twee overeengekomen dat zij haar spullen kon komen ophalen. In de woning werd de vrouw opgewacht door haar ex-vriend die sterk onder invloed van alcohol verkeerde. Hij begon haar plotseling te slaan en kneep haar keel dicht. De vrouw kon met moeite de woning verlaten en belde de politie. De verdachte is meegenomen naar het bureau en kon eerst zijn roes uitslapen. Hij zal nog gehoord worden over de mishandeling. (06-038615)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588
---- --