Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

28-03-2006
Geheimhouding persoonsgegevens

Privacy is een groot goed in Nederland. Het is dan ook niet zo dat iedereen zo maar uw gegevens bij de gemeente mag opvragen. Wel zijn er instanties die voor specifieke doeleinden uw gegevens kunnen opvragen. Wilt u dat om persoonlijke redenen niet, dan kunt u verzoeken om geheimhouding van de gegevens uit de Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA).

U kunt een schriftelijk verzoek tot geheimhouding indienen bij de gemeente waar u woont. Bij Burgerzaken zijn formulieren beschikbaar waarop u kunt aangeven voor welke informatievragers de geheimhouding van kracht is. Het gemeentebestuur is verplicht om dit verzoek binnen vier weken in te willigen en kan geen aanvullende eisen stellen. Zo kan de gemeente een dergelijk verzoek niet slechts voor een bepaalde tijd laten gelden, kunnen geen kosten geheven worden en kan niet om een motivatie worden verzocht.

Voor verdere informatie over gegevensverstrekking uit de GBA kunt u contact opnemen met Pedro Kooiker, via telefoonnummer: (0519) 555 580.
---

© 2005 Gemeente Ameland