Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 29 maart 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Wergeland 3, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Bernsteinstraat 65, dakkapellen aanbrengen.

Bernsteinstraat 63, dakkapellen aanbrengen.

Bachstraat 1, woning uitbreiden en tuinmuren bouwen.

Wijnkoopsbaai 60, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Merellaan 459, dakopbouw bouwen.

Bernsteinstraat 1, serre bouwen.

Stadsplein 101, gevel wijzigen bankgebouw.

Klaas Klinkertweg 8, woning uitbreiden.

Ericaplein 2, garage/berging vernieuwen.

Fazantstraat 64, entreeportaal uitbreiden.

s-Gravenweg 157, schuur vervangen door garage.

TER INZAGE

Onderstaande plannen liggen ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Bernsteinstraat 1, serre bouwen.


2. Bachstraat 1, woning uitbreiden en tuinmuren bouwen.


3. Bermweg 140, woning op verdieping uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvragen kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure liggen deze aanvragen met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 30 maart 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 17 maart 2006:

Reigerlaan 64, Roerdomplaan 86-88, Alkenlaan 91, Lijstersingel 22/22a, Rivierweg 11, Merellaan 344 en Duikerlaan 402, hekwerk plaatsen.

Ringvaartpark 29, carport bouwen.

Verzenddatum 21 maart 2006:

s-Gravenweg 78, fundering vernieuwen.

Verzenddatum 24 maart 2006:

Merellaan 213, dakkapel achterzijde vernieuwen.

KAPVERGUNNING 2006

verleend

Hebriden 18


1 conifeer wegens overlast en de boom staat te dicht op de woning. Geen herplant.

Bovenstaande verleende vergunning treedt pas in werking 14 dagen na de dag van bekendmaking. Binnen een termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd (vanaf week 13). Volgens artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

De verleende vergunning ligt voor iedereen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum.

NOODKAP

Door de burgemeester is op 21 maart 2006 een vergunning verleend voor een noodkap van 5 essen en 2 iepen nabij De Graafschap en De Baronie. Deze bomen zijn dood en vormen een gevaar voor de directe omgeving.

Door het college is hierop een kapvergunning verleend.

De vergunning treedt, gelet op het besluit van de burgemeester en overeenkomstig de Bomenverordening 2006, met onmiddellijke ingang in werking.

Er is een herplantplicht opgelegd met 5 essen en 2 iepen.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de beschikking, liggen voor iedereen ter inzage bij het Informatiecentrum. In afwijking van de reguliere procedure kunnen in dit geval, in de tijd dat de stukken ter inzage liggen, belanghebbenden schriftelijk hun bezwaar tegen het besluit van de burgemeester en tegen het verlenen van de kapvergunning door het college van burgemeester en wethouders indienen.

EVENEMENTENVERGUNNINGEN

aangevraagd

Het college maakt bekend dat een vergunning is aangevraagd door:

v HSV EuroStars, voor het houden van een Opening Seizoendag met sportieve activiteiten voor leden en hun ouders van EuroStars op maandag 17 april 2006 op het terrein van
EuroStars, Capelseweg 35 in Capelle aan den IJssel;

v Winkeliersvereniging Capelle-West, voor het houden van de jaarlijkse braderie op
zaterdag 20 mei 2006 aan de Doormanstraat in Capelle aan den IJssel;

v Stichting Cultuur en Evenementen Capelle, voor het houden van het
Isala Music Festival op zaterdag 3 juni 2006 op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel;

v Mw. F. Prins-Weggemans, namens de Dorpskerk, voor het houden van de jaarlijkse bazar van de Dorpskerk aan de Kerklaan 2 in Capelle aan den IJssel op zaterdag 10 juni 2006;

v Stichting Cultuur en Evenementen Capelle, voor het houden van de Capelse zomerkermis die gehouden zal worden op het parkeerterrein achter en naast het gemeentehuis aan de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel van dinsdag 22 augustus tot en met zondag 27 augustus 2006.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VERBOD STIL TE STAAN JAN DE GEUSREDE

Het college heeft op 14 maart 2006 besloten, op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994, door de plaatsing van borden E2 van bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 met onderbord van maandag t/m vrijdag van 07.00 - 17.00 uur een verbod stil te staan in te stellen aan de zuidzijde/oostzijde (ged.) van het in oost westelijke richting lopende gedeelte van de Jan de Geusrede ter hoogte van huisnummers 48 tot en met 74 gedurende de op het onderbord vermelde dagen en daarbij aangegeven periode.

Het college heeft tot het verbod stil te staan op het genoemde weggedeelte besloten, omdat door de ouders/verzorgers die hun kinderen met de auto naar de ter plaatse gevestigde scholen brengen en weer ophalen gedurende een periode voor de aanvang van de schooltijd en/of na de schooltijd, ter plaatse hinderlijk wordt stil gestaan, geparkeerd en gekeerd dan wel achteruit gereden om vervolgens hun route te vervolgen. Omdat tijdens deze periode(n) ook veelvuldig van dit weggedeelte gebruik wordt gemaakt door fietsers (waaronder ouders/verzorgers dan wel leerlingen zelf), overstekende voetgangers (waaronder leerlingen) en bewoners, ontstaan c.q. ontstonden hierdoor op genoemd weggedeelte verkeersonveilige situaties waardoor de vrijheid en de veiligheid van het verkeer in gevaar worden/werden gebracht.

Na de invoering van het verbod stil te staan in het gedeelte van de Jan de Geusrede kunnen de ouders/verzorgers van leerlingen, die hun kinderen met de auto naar school brengen c.q. ophalen, voor het parkeren van hun auto gebruikmaken van:

a) de parkeerplaatsen gelegen aan de noordzijde van het genoemde gedeelte van de Jan de Geusrede;

b) het gedeelte van de Jan de Geusrede gelegen ten zuiden van de woning Jan de Geusrede nummer 48;

c) het gedeelte van de Jan de Geusrede gelegen ten oosten van de woning Jan de Geusrede nummer 74.

Het college van burgemeesters en wethouders zal het verbod stil te staan na een half jaar evalueren en in voorkomend geval aanvullende maatregelen treffen of anderszins besluiten.

Het besluit van 14 maart 2006 en de daarbij behorende tekening liggen op werkdagen ter inzage bij het Informatiecentrum.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen dit verkeersbesluit bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het verkeersbesluit is bekendgemaakt.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten a) de naam en het adres van de indiener, b) de dagtekening, c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d) de grond van het bezwaar.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen en het besluit inzake het verbod om stil te staan aan de Jan de Geusrede liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.