Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 28 maart 2006

Politie houdt fietsendief aan

TILBURG Gistermiddag, tegen 17.30 uur hebben agenten van het politieteam Binnenstad, bij het Centraal Station aan de Spoorlaan te Tilburg, een 22 jarige man, afkomstig uit Tilburg aangehouden, voor fietsendiefstal.

Het oog van de surveillerende agenten, viel op een nieuwe damesfiets, waarvan het slot was doorgeslepen en de sluitpin verwijderd. Een ingesteld onderzoek wees uit dat de man, die op de fiets zat, geen aannemelijk verhaal kon vertellen wie de eigenaar was. Daarnaast kon de verdachte zich niet legitimeren. De man werd vervolgens aangehouden en is op het bureau in verzekering gesteld. De fiets bleek op 08 september 2005 vanuit het Cinnaberhof te Tilburg ontvreemd te zijn. Een 56 jarige vrouw uit Tilburg deed destijds aangifte van de diefstal.

Autodiefstal na inbraak woning

BERKEL-ENSCHOT De politie onderzoekt een inbraak in een woning en een diefstal van een personenauto. Vanmorgen, tussen 01.00 uur en 04.30 uur, werd er in een woning aan de Torenakker te Berkel Enschot ingebroken. De daders zijn de woning in kunnen komen door vermoedelijk de flipper- of hengelmethode toe te passen bij de voordeur. Vanuit de woonkamer werden diverse goederen weggenomen waaronder autosleutels. Rond 03.30 uur werd de 42 jarige bewoner wakker van een geluid. Beneden ontdekte hij de gepleegde inbraak.
Het slot van de voordeur zat niet op nachtslot en was ook niet via knippen afgesloten.
Na de inbraak zijn de daders vertrokken met de auto van de bewoners. Dit betreft een Volkswagen Touareg, gekentekend 07-RF-ZH.

Vreemdeling met openstaande boetes aangehouden

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond 09.00 uur, in een woning in de IJskelderstraat te Tilburg, een 38 jarige man aangehouden op grond van de Vreemdelingenwet. Na controle bleek dat hij ook nog een aantal boetes open had staan. Hierop werd het vreemdelingentraject afgebroken en het vonnissentraject in werking gesteld. Voor de duur van 98 dagen wordt hij ingesloten terzake diverse gevangenisstraffen. Na het uitzitten van deze straf zal er een uitzettingsprocedure opgestart worden.

Politie onderzoekt laffe berovingen

TILBURG De politie is gestart met een onderzoek naar drie gepleegde berovingen.
Er zijn op dit moment twee processen verbaal van aangifte opgenomen. Ook stelt de politie buurtonderzoeken in.

Gisteravond omstreeks 19.00 uur, werd een 22 jarige vrouw, afkomstig uit Tilburg, in de Langestraat beroofd van haar handtas. Het slachtoffer liep via de Heuvelstraat de Langestraat in. Ter hoogte van de muziekwinkel in de Langestraat voelde ze dat er met kracht aan haar handtas getrokken werd. Het hengsel van de tas hing over haar rechter schouder. Door de kracht waarmee getrokken werd, viel de vrouw op de grond. Dit weerhield de dader er niet van om met de tas weg te fietsen. Door deze val liep te een pijnlijke elleboog op. De verdachte had kort krullend zwart haar en droeg een zwart lederen jas en een donker gekleurde broek.

In de Oerlesestraat te Tilburg, troffen agenten vanmorgen, tegen 02.45 uur, een 53 jarige man afkomstig uit Tilburg, liggend op het trottoir aan.
De man bleek beroofd te zijn van zijn portemonnee. Het slachtoffer vertelde dat hij kort daarvoor aangesproken was door een onbekende man. Opvallend was dat deze onbekende man het slachtoffer wel bij naam kende. Nadat de dader het slachtoffer aangesproken had, voelde het slachtoffer een harde klap op zijn hoofd. Hierdoor kwam hij ten val. Liggend op de grond haalde de dader zijn portemonnee uit een van zijn broekzakken en vertrok op de fiets. Omdat het slachtoffer recent geopereerd was aan zijn rug, kon hij niet meer opstaan. Voor onderzoek werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis waar hij de nacht heeft verbleven. De dader betreft een getinte man die de leeftijd tussen 25 en 30 jaar heeft.

In de Brunostraat te Tilburg is vanmiddag, om 12.45 uur, een 79 jarige vrouw, afkomstig uit Tilburg, met geweld van haar handtas berooft. De vrouw wilde het flatgebouw aan de Brunostraat verlaten en werd bij het openen van de toegangsdeur aangesproken door een onbekende man. Deze man vroeg de vrouw voor hem de deur open te houden omdat hij het flatgebouw in wilde. Het slachtoffer gaf hieraan gevolg en draaide zich om. Op dat moment voelde ze een harde klap op haar achterhoofd. Door deze klap viel ze op de grond. De dader pakte vervolgens haar handtas en liep weg. De persoon waar de politie op zoek naar is, betreft een getinte man, leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, lengte ongeveer 1.70 meter, heeft een smal gezicht en droeg donkere kleding. Het slachtoffer is met een flinke hoofdwond overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis te Tilburg.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een van deze laffe overvallen. Zij kunnen contact opnemen met de politie, tel. 0900-8844.

Winkeldief in de kraag gepakt

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond 09.30 uur, op het Bernardusplein te Tilburg, een 17 jarige jongen afkomstig uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers hadden gezien dat de jongen een pakje sigaretten in zijn jaszak stopte. Nadat hij de winkel, zonder het goed te betalen, had verlaten, werd hij aangesproken door de medewerker. Agenten hebben de jongen vervolgens overgenomen en aangehouden.

Bestuurder verlaat plaats ongeval na aanrijding met letsel

TILBURG Vanmorgen, rond de klok van 09.00 uur, vond er een ongeval plaats op de kruising Piusstraat met de Koopvaardijstraat. Een onbekend gebleven automobiliste reed over de Piusstraat en kwam uit de richting van de Broekhovenseweg. Op eerder genoemde kruising sloeg deze automobiliste rechts af, om vervolgens de Koopvaardijstraat te gaan berijden. Bij deze manoeuvre liet ze een 36 jarige bestuurster afkomstig uit Tilburg, die een snorfiets bestuurde niet voor gaan. De snorfietsbestuurster reed over de Piusstraat en wilde de kruising recht over steken om haar weg te vervolgen richting Piusplein. Na de aanrijding heeft de automobiliste de plaats van het ongeval verlaten zonder daarbij haar identiteit kenbaar te maken. Ze heeft hierbij geen aandacht gehad voor de toestand van de snorfietsbestuurster. Deze bestuurster is ten gevolge van de aanrijding ten val gekomen waardoor ze kneuzingen en schaafwonden opliep.
De politie onderzoek de zaak.

Politie onderzoekt kraken website school

GOIRLE - De politie van het team Leijdal start een onderzoek naar aanleiding van het kraken (hacken) van de schoolwebsite van het Mill-Hill college. Een paar uur lang stond er gisteravond op de schoolpagina een foto van een gemaskerd persoon en de tekst van een rap. In de tekst worden leraren van de school bedreigd en beledigd. De school heeft na de ontdekking de site uit de lucht gehaald. Een van de wijkagenten van Goirle werd vanmorgen door een medewerker van de school geïnformeerd. Er wordt nog een uitgebreide aangifte van de school opgenomen. De politie van het team Leijdal zal indien nodig expertise van deskundigen inschakelen bij het onderzoek.

Auteur: Desirée Brabers