Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 28 maart 2006

Politie controleert verkeersgedrag fietsers

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden in de wijk Banakker. Aanleiding voor de controle waren klachten die de politie de afgelopen tijd ontving van bewoners over het rijgedrag van met name jeugdige fietsers. In de wijk zijn een aantal weg op brekingen in verband met de aanleg van 30 km-zones en verhoogde kruisingsvlakken. Om deze op brekingen te omzeilen maken fietsers en bromfietsers massaal gebruik van het trottoir, wat tot een aantal gevaarlijke situaties heeft geleid. Een aantal bewoners hebben zelf al geprobeerd om deze fietsers op hun rijgedrag aan te spreken. Maar dat had niet het gewenste resultaat, waarop zij de hulp van de politie hebben ingeroepen. Agenten schreven maandagmiddag de gegevens van 31 fietsers op in hun bonnenboekje om een eind te maken aan de overlast.

Politie houdt snelheidscontroles

BREDA: De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden aan de Graaf Engelbertlaan. De radar registreerde de snelheid van 1110 automobilisten. Van hen reden er 166 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u, terwijl 70 km/u is toegestaan.

KLUNDERT: De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden aan de Niervaartweg. De radar registreerde de snelheid van 154 automobilisten. Van hen reden er 20 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

WILLEMSTAD: De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden aan het Steenpad. De radar registreerde de snelheid van 189 automobilisten. Van hen reden er 39 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Maandagavond is in een winkel aan de Cypresstraat een 42-jarige inwoner van Breda aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man wilde er rond 18:00 uur met een aantal levensmiddelen vandoor gaan zonder deze te betalen. Toen hij werd betrapt en aangehouden door het personeel, sloeg hij een 24-jarige medewerker op zijn gezicht. Die deed aangifte van mishandeling. De politie heeft de Bredanaar meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Enkele uren later liep een 38-jarige Bredanaar tegen de lamp toen hij spullen zonder te betalen mee wilde nemen bij een doe-het-zelf-winkel aan de Grenssteen. Het personeel van de winkel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal heengezonden. Het openbaar ministerie legde hem een boete op van 130 euro.

Politie betrapt man met slok op achter het stuur

MOERDIJK: Een 46-jarige automobilist uit Dordrecht is in de nacht van maandag op dinsdag op de Rijksweg A16 aangehouden. De man wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol. Bij een routinecontrole rond 02:20 uur nam een agent een blaastest af, die voor de man negatief uitviel. Op het bureau blies de man uit Dordrecht een waarde van 545 ug/l. Bij een naamscontrole bleek dat de man al eerdere met een slok op achter het stuur had gezeten en al een rijontzegging bleek te hebben. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal.

Auteur: Henk Snepvangers