Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

28 maart 2006

Zutphen - Politie onderzoekt tasjesroof

Zondagavond (26/3) werd tussen 21.00 en 21.15 uur een 42-jarige Zutphense van haar zwarte tas, met daarin en portemonnee, een MP3 speler en een sleutel, beroofd. De vrouw fietste via de Thorbeckesingel de Harenbergweg op. Ter hoogte van de Kaardebol kwam een bromfiets achter haar rijden. Opeens voelde de vrouw een tik en zag ze dat haar tas, die over haar schouder hing, was weggenomen door de bestuurder van de bromfiets. Van de schrik is de vrouw van haar fiets gevallen en hield hier een pijnlijke schouder en been aan over. De bromfietser droeg een donkere helm en donkere kleding en reed weg in de richting van de rotonde Laan van Eme/Harenbergweg. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de diefstal kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Zutphen - Mini bike weggenomen

Bij een garagebedrijf aan de Stoven werd maandagmiddag (27/3) tussen 15.30 en 16.00 uur uit de showroom een mini bike weggenomen. Het gaat om een gele Sendai mini bike, type Aikido met op de voorzijde een sticker met het getal 46. Een 22-jarige Warnsvelder heeft aangifte gedaan bij de politie.

Eefde - Inbraak in school

In een school aan de Schoolstraat werd afgelopen weekend (25/3-27/3) ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere een laptop, een beamer, een fototoestel en een potje met een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.

Voorst - Drankrijder betrapt

Een 21-jarige automobilist uit Zutphen bleek afgelopen nacht (28/3) rond 03.10 uur bij een politiecontrole op de Rijksstraatweg onder invloed van alcohol. De man blies 0,2 prom. Omdat de Zutphenaar beginnend bestuurder is, kreeg hij een boete.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --