Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

28 maart 2006

's-Heerenberg - Jeugd gooit met .. van viaduct De auto's van een 46-jarige man uit Emmerich (D) en een 59-jarige Zedammer raakten zaterdagmiddag (25/3) rond 16.00 uur beschadigd. De bestuurders reden achter elkaar over de Immenhorst richting Zeddam. Op het viaduct Zandakkers stonden drie jongens in de leeftijd tussen de 9 en 12 jaar op skeelers. Toen de bestuurders onder het viaduct reden, hoorden zij een luide knal op het dak. Beide auto's raakten beschadigd. Waarschijnlijk hebben de jongens met stenen vanaf het viaduct op de auto's gegooid. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt mensen die de jongens gezien hebben, contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Wehl - Met auto in de sloot

Een 79-jarige automobilist uit Drempt is maandagmiddag (27/3) rond 14.50 uur met zijn auto in de sloot terecht gekomen. De man reed over de Broekhuizerstraat richting Doetinchem. Plotseling raakte hij in de rechterberm en raakte hierbij een bermpaaltje. De man wilde corrigeren, maar schoot naar links en kwam uiteindelijk een sloot tot stilstand. De man werd door medeweggebruikers uit zijn auto gehaald en bleek ongedeerd.

Doetinchem - Drankrijder betrapt

Een 32-jarige automobilist uit Doetinchem moest afgelopen nacht (28/3) zijn rijbewijs inleveren. De man bleek rond 00.40 uur onder invloed van alcohol bij een controle op de Europaweg in Doetinchem. De man blies 2,2 prom. De politie vorderde het rijbewijs in en maakt proces verbaal op.

Westendorp - Inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Doetinchemseweg werd in de nacht van zondag op maandag (27/3) ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.

Winterswijk - Winkeldiefstal

Een 33-jarige Winterswijker werd maandagavond (27/3) betrapt in een supermarkt aan de Dingstraat. Hij had twee blikjes bier en een zakje aardappelschijfjes ter waarde van E 2,03 weggenomen. De man werd betrapt door winkelpersoneel. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kon met een boete op zak van E 130,- weer naar huis.

Winterswijk - Eiergooiende jongeren naar preventieproject

De politie heeft maandag twee 15-jarige jongens uit Winterswijk doorverwezen naar een preventieproject. Het tweetal heeft maandagavond rond 21.00 uur met eieren tegen de gevel van een woning Hyacinthstraat gegooid. De bewoonster en haar zoon zijn nog achter de jongens aangefietst, maar kregen ze niet te pakken. Wel bleven de fietsen van de twee achter. Het tweetal kon door de politie worden opgespoord. De jongens bekenden dat ze de afgelopen twee maanden meerdere malen eieren tegen woningen hadden gegooid. De ouders werden in kennis gesteld en de jongens worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

Zeddam - Boetes bij verkeerscontrole

Agenten van het politieteam Montferland hebben maandagmiddag (27/3) een controle gehouden op de Terborgseweg in Zeddam. Hierbij werden 60 auto's gecontroleerd. Er werd bekeurd voor de volgende zaken: 2x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x niet dragen autogordel en 1x verlopen APK.

Groenlo - Verkeerscontrole Berkelland - Oost Gelre

De politie heeft maandag (27/3) in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en het verkeershandhavingsteam van de politie gecontroleerd op de N18 in Groenlo en Eibergen, nabij kamp Holterhoek en bij de grensovergang Zwillbroek. Er werden 250 auto's gecontroleerd. Hierbij werd bekeurd voor de volgende zaken: 4x te hard rijden (hoogst gemeten 112, waar 80 km is toegestaan), 1x opgevoerde bromfiets, 3x rijden door rood licht, 5x niet dragen autogordel, 1x verplichte richting niet volgen, 3x verlopen APK, 4x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x losbreekrem niet in orde, 1x hulpkoppeling niet in orde, 2x defecte verlichting aanhangwagen, 2x voeren mistlichten, 1x gladde banden, 1x folie op de voorruit, 1x drankrijder (0,6 prom.), 1x verdachte met openstaand vonnis (moet 39 dagen zitten, is ingesloten), 6x openstaande boetes, 2x te veel lawaai uitlaat auto, 3x niet handsfree telefoneren, 2x kentekenplaat niet zichtbaar en 2x defect remlicht.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --