Ingezonden persbericht


Infosecurity.be en Storage Expo ook in België volwassen

Infosecurity.be en Storage Expo zijn nog maar nauwelijks voorbij en 80% van de beschikbare expositieruimte voor volgend jaar is opnieuw ingetekend. Beide beurzen, gehouden op 22 en 23 maart in Brussel, zagen hun bezoekersaantallen stijgen. Trokken beide beurzen vorig jaar nog 2.052 bezoekers, dit jaar wisten zij 2.676 bezoekers aan zich te binden. Dit is een groei van 30%. Bijna alle bezoekers kwamen specifiek voor IT security en ruim 66% gaf aan op zoek te zijn naar data-opslag oplossingen en -technieken.

Projectmanager Wendy van de Geijn van VNU Exhibitions kijkt terug op een geslaagd evenement. "Infosecurity.be en Storage Expo zijn in de loop van de jaren uitgegroeid tot volwassen beurzen. In ons vierjarig bestaan hebben we elk jaar groei weten te realiseren, zowel op het gebied van exposanten- en bezoekersaantallen, maar ook als je kijkt naar de waarderingscijfers voor beide beurzen blijft hier een stijgende lijn in zitten. Natuurlijk is dat laatste het voornaamste succes dat je kunt boeken. Belangrijk is dat exposanten tevreden terugkijken op het evenement dat je hebt neergezet. Dat het voldoet aan de verwachtingen die zij van te voren hadden, dat ze hun targets gehaald hebben en dat de beurs hen nieuwe business heeft gebracht."

Waardering
Voor 88% van de bezoekers voldeden de beurzen ruimschoots aan de verwachtingen. Zij konden dit jaar rekenen op een breder aanbod van exposanten. Dat bezoekers dit waardeerden, kwam tot uiting in de waarderingscijfers die zij toekenden aan de beurzen. Infosecurity bleef stabiel en behield een 7,4 als cijfer, Storage Expo groeide van een 7,2 naar een 7,6. Tapio Rissanen, CEO van EuroConseils, is positief: "Vrijwel alle grote spelers waren aanwezig en zijn zeer actief in hun informatievoorziening", aldus Rissanen. "De standhouders spelen daarnaast goed in op onze informatiebehoeften en geven ons een goed zicht op de mogelijkheden die er zijn voor het bedrijfsleven."

Volgens projectmanager Wendy van de Geijn is de stijging van de waarderingscijfers voor een groot deel toe te schrijven aan het bredere aanbod van exposanten. "Kenmerkend voor Infosecurity.be en Storage Expo is de sterke focus op de ICT professional met interesse in zowel IT security en data-storage oplossingen. Door de combinatie van de twee beurzen krijgen bezoekers een totaalbeeld van twee onderdelen van de ICT sector die hand in hand gaan. Hiermee hebben we een concept in handen dat keer op keer succesvol is."

Breed bezoekersplatform
Het overgrote deel van de beursbezoekers komt als eindgebruiker en is als werknemer verbonden aan sectoren als ICT, industrie, overheid, telecommunicatie en bank- en verzekeringswezen. De meerderheid van hen is betrokken bij investeringsbeslissingen. Belangrijk bezoekmotief was om meer te weten te komen over de recente technologische ontwikkelingen en de huidige markttendenzen, maar ook de seminars waren een grote trekpleister dit jaar. Voor Storage Expo viel op dat investeren hoog op de ranglijst stond; bijna 90% van de bezoekers is betrokken bij investeringsbeslissingen. Voor Infosecurity.be was het leggen van nieuwe relaties hoofdreden voor het beursbezoek. Sonia D'Hooghe van Belgacom: "De beurs is enorm geëvolueerd in drie jaar tijd. Dit is de ideale gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en bestaande te versterken. De organisatie en ondersteuning was bovendien heel goed dit jaar."

Businesskansen in ontspannen sfeer
Ook exposanten waren zeer te spreken over de beurs en het zakelijk resultaat. Phil Hyde, Managing Director van IntelliStorage: "Het aantal toegewijde bezoekers was hoger dan voorgaande editie terwijl de kwaliteit op peil is gebleven. De bezoekers komen heel gericht en willen echt praten over bestaande en nieuwe projecten binnen hun bedrijf. Aan onze deelname aan Storage Expo hebben we zeker een tiental zeer kwalitatieve leads overgehouden." Ook Christine Standaert van NextiraOne is zeer tevreden over deze editie van Infosecurity.be en Storage Expo: "Gewoonweg fantastisch! We hebben heel veel contacten gelegd met zeer geïnteresseerde bezoekers waardoor er een heleboel opportuniteiten in de pipeline zitten."

De volgende editie van Infosecurity.be en Storage Expo zal plaatsvinden op 21 en 22 maart 2007, wederom in Brussels Kart.

Over VNU Exhibitions Europe B.V.
VNU Exhibitions Europe B.V. is een joint venture van Jaarbeurs Holding en informatieconcern VNU. Beide aandeelhouders staan garant voor een professionele aanpak. VNU Exhibitions ziet een beurs als een hoogwaardige marketinginstrument, met één uitgangspunt: maximaal rendement voor exposanten. Op de wereldranglijst neemt VNU Exhibitions (inclusief de Amerikaanse beursactiviteiten van VNU EXpositions) een zesde plaats in, en een derde plaats als het gaat om organisatoren zonder complex. VNU Exhibitions heeft eigen bedrijven in Engeland en China. VNU Exhibitions heeft extra aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe ICT-beurzen en is met vijftig beurstitels marktleider in Nederland. VNU organiseert ook steeds meer titels in België.

.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht