Datum: 28 maart 2006

Leiden Verdachten diefstal bromfiets aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag, 28 maart, twee jongens van 14 en 15 jaar uit Leiden aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Agenten zagen de twee met de bromfiets rijden over het pad van de Broekweg. Omdat de jongens geen helm droegen en op een plek reden waar geen bromfietsers mogen rijden gaf één van de agenten, een politiebiker, een stopteken. De bestuurder minderde vaart, maar gaf even later toch weer gas om langs de agent te rijden. Bij het passeren raakte de bijrijder de hand van de agent waardoor de bestuurder de controle over de bromfiets verloor. Ondanks aanroepen van de agent sprongen de jongens van de bromfiets en gingen er rennend vandoor. Via een sloot langs de Broekweg probeerden de twee te ontkomen. Aan de zijde van de Flevoweg klommen ze weer de sloot uit. Via het achtergelaten spoor van water wisten de agenten de jongens goed te volgen langs de Slaaghsloot, het tuinhuisjescomplex, het Joop Vervoornpad en de Pieter Bothstraat. Op de Jan Pieterszoon Coenhof werden de jongens aangehouden. Naar later bleek reden de twee op een gestolen bromfiets.

Voorschoten Controle op parkeergedrag, 40 bekeuringen De politie in Voorschoten heeft gedurende het afgelopen weekeinde binnen de blauwe parkeerzone in het centrum van Voorschoten gecontroleerd. De blauwe zone omvat de Voorstraat - de Bloklaan - de Treubstraat - Treubplein en een gedeelte Molenlaan. De controles vinden mede plaats op verzoek van het gemeentebestuur na de herinrichting van dit gedeelte van Voorschoten. Automobilisten die hun auto buiten de vakken parkeerden of op plaatsen waar geen auto's geparkeerd mogen worden kregen een bekeuring. In totaal werden 40 automobilisten bekeurd. De komende tijd zet de politie de controles voort.

Alphen aan den Rijn Man aangehouden na conflict in het verkeer

De politie heeft op dinsdag 28 maart, omstreeks 13.40 uur, een 34-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden op de Evenaar nadat hij tijdens een conflict in het verkeer een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, geduwd en vastgepakt heeft. De Alphenaar reed op zijn scooter en verleende geen voorrang aan de auto op de rotonde van de Afrikalaan met de Evenaar. Even later stopte de automobilist op de Evenaar om verhaal te halen. De twee raakten in een conflict verwikkeld, heen en weer vielen er woorden. Op een gegeven moment wordt er geduwd en wordt de Alphenaar bij zijn kraag vastgepakt en van zijn scooter afgetrokken door de verdachte. De Alphenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachte krijgt proces-verbaal.

Alphen aan den Rijn Inbraken

In een bedrijf gevestigd aan de Zwanendrift is in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 maart ingebroken. Uit het bedrijf zijn verwarmingsketels weggenomen. De politie is een onderzoek gestart. Bij een bedrijf aan de Hoorn bleek 's ochtends een deur ingetrapt te zijn. Uit het bedrijf worden echter geen goederen vermist. Uit een naastgelegen pand aan de Hoorn werd ingebroken en werd er een computer gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt bij alle inbraken een onderzoek in, waarbij ook de technische recherche ingezet wordt.

Haastrecht Vrouw na val overleden

Een 76-jarige vrouw uit Haastrecht is maandagmiddag, 27 maart, uit het raam van de eerste etage van haar woning aan de Wilgendreef gevallen. De vrouw wilde het raam sluiten, vanwege een stevige bui, waarna zij naar beneden viel. Een van haar aanwezige vriendinnen hoorde een klap en nam boven poolshoogte. De vriendin zag de vrouw op het terras liggen. De Haastrechtse werd met spoedtransport overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum. Vandaag is bekend geworden dat zij is overleden.

Nieuwerbrug Aanrijding

De politie heeft op dinsdag 28 maart hulp geboden bij een aanrijding op de Weijland. De aanrijding ontstond rond 10.40 uur. Een 24-jarige man uit Gouda die over de Weijland reed komende uit de richting van Bodegraven wilde linksaf een erf oprijden. Hij liet hierbij de hem op dezelfde weg tegemoetkomende automobiliste niet voor. De automobiliste, een 20-jarige vrouw uit Nieuwerbrug, probeerde nog een aanrijding te voorkomen, maar botste uiteindelijk tegen de afgeslagen auto aan. Beide auto's moesten in verband met zware schade weggesleept worden. De twee bestuurders hoefden niet naar het ziekenhuis.

--- einde berichten ---


---

---- --