Gemeente Moerdijk


RICHTLIJNEN VOOR GEDOGEN TIJDELIJKE GEBOUWEN OP EIGEN TERREIN

Het college stelt richtlijnen vast voor het gedogen van tijdelijk gebouwen op een bouwplaats. In de meeste gevallen gaat het om een bouw- of directiekeet en (zee)containers voor opslag.

Met het vaststellen deze richtlijnen wordt voorkomen dat een bouwvergunningprocedure moet worden doorlopen die tijd en extra kosten met zich meebrengt voor de aanvrager. Voor de gemeente geldt dat de richtlijnen voldoende toetscriteria bevatten om te handhaven.

Het college stelt nadrukkelijk dat deze richtlijnen niet in de plaats komen van een bouwvergunning. Daar waar bouwwerken gevaar voor mensen en omgeving kunnen opleveren, blijft het aanvragen van een bouwvergunning van toepassing.

De richtlijnen hebben onder andere betrekking op de plaats, grootte, gebruik en de termijn dat het gebouw blijft staan.

Er zijn altijd situaties denkbaar dat een gebouw niet voldoet aan de richtlijnen, of wel voldoet aan de richtlijnen en desondanks toch niet gewenst kan zijn. In voorkomende gevallen kunnen burgemeester en wethouders dan ook afwijken van bovengenoemde richtlijnen en een bouwvergunning vereisen.

Wanneer een verzoek tot handhaving wordt ingediend tegen het geplaatste bouwwerk is de gemeente Moerdijk genoodzaakt formeel te toetsen aan de betreffende wetgeving.