KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

28-3-2006

Casper Bouman opgenomen in Olympic Talent Team

Casper Bouman is deze week opgenomen in het Olympic Talent Team (OTT) van het Watersportverbond. De 20-jarige surfer maakte voorheen onderdeel uit van Jong Oranje maar op basis van zijn progressie en goede resultaten heeft hij de uitnodiging ontvangen voor het Olympic Talent Team.

Na overleg tussen bondscoach Jaap Zielhuis, talentcoach Jacco Koops en Casper Boumans eigen trainer Jochem Brenninkmeijer besloot de
technische staf de Hagenaar op te nemen in het OTT. Casper heeft op basis van zijn progressie en prestaties deze status verdiend.
Talentcoach Jacco Koops legt uit: Dankzij een kwalitatief goed trainingsprogramma is Casper inhoudelijk een betere windsurfer geworden. Door het winnen van het ISAF Grade 1 event Sail Melbourne heeft hij laten zien series goed af te kunnen maken.

Casper zelf reageerde uitgelaten:Ik ben er echt hartstikke blij mee! Ik ben de laatste tijd met sprongen vooruit gegaan . Ik kon op de Mistral altijd al wel aardig meekomen maar nu op het nieuwe board, de Neil Pryde RS:X, leidt het ook in de wedstrijden tot goede resultaten.

De komende periode zal Casper zich samen met kernploeglid Joeri van Dijk en met hun coach Jochem Brenninkmeijer vooral richten op het Europese Kampioenschap op de Neil Pryde RS:X van 7-16 juni in Turkije en op het Wereldkampioenschap van 20-30 september in Italië.