Verzamelbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 28-03-2006

Beroving

Beugen In de nacht van maandag op dinsdag is op de Provincialeweg in Beugen een 22-jarige man uit Boxmeer beroofd. De automobilist reed rond 01.45u op de Provincialeweg komende uit de richting van de bebouwde kom van Oeffelt. Half op de rijbaan stond een auto en daarbij een manspersoon die de automobilist gebaarde om te stoppen. Toen de 22-jarige man gestopt was, kwam de persoon en een bijrijder naar hem toegelopen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de automobilist gedwongen geld af te geven. De twee personen zijn er vervolgens met het geld in de auto vandoor gegaan in de richting van Boxmeer. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de auto en/of de verdachte personen rond het tijdstip van 01.45u hebben gezien in de omgeving van Oeffelt of Boxmeer.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is in haar woning in s-Hertogenbosch een 30-jarige vrouw aangehouden op verdenking van mishandeling van haar moeder. De verdachte is op het politiebureau inverzekeringgesteld.

Boxtel Maandagavond is in zijn woning in Boxtel een 38-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder deze avond zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Uden Maandagmiddag is in zijn woning in Uden een 35-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De verdachte is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Heesch Maandagmiddag is een 31-jarige man uit Heesch aangehouden in zijn woning. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-vriendin. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Veghel Maandagavond is in zijn woning in Veghel een 40-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Openbaar dronkenschap

Vught In de nacht van maandag op dinsdag is in de Vlasmeersestraat een 38-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en kon niet meer op zijn benen staan. De Vughtenaar is ingesloten op het politiebureau.

Nog zitten

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is in de Arena een 38-jarige man uit Heusden aangehouden. Na controle door surveillerende agenten bleek de man negen dagen gevangenisstraf te hebben openstaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Winkeldieven aangehouden

s-Hertogenbosch Maandagavond is in de Arena een 39-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had zojuist in een winkel enkele blikjes drank weggenomen. De Bosschenaar staat bij politie en justitie bekend als veelpleger en is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.
Maandagmiddag is in een winkel in Achter het Stadhuis een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden voor hetzelfde feit. De man had etenswaren weggenomen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Eerder deze middag is in een winkel in de Lokerenpassage een 50-jarige Bosschenaar aangehouden. Ook hij had etenswaren in zijn tas gestopt en niet afgerekend bij de kassa.

Uden Maandagmiddag is in een winkel aan het Brabantplein een 37-jarige vrouw uit Mill aangehouden. De vrouw had enkele kledingstukken weggenomen. Ze is overgebracht naar het politiebureau.

Valse naam

s-Hertogenbosch Maandagavond is in de Antoon der Kinderenlaan een vrouw aangehouden. Bij controle bleek de identiteit van de vrouw niet overeen te komen met de identiteit op haar verblijfsvergunning. Ze is voor nader onderzoek inverzekeringgesteld.

Aanhouding na mishandeling

Oss Dinsdagochtend is in zijn woning in Oss een 27-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van zondag op maandag een 47-jarige Osse te hebben mishandeld. De vrouw is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis en liep als gevolg van deze mishandeling een hersenschudding op. De verdachte wordt op het politiebureau verhoord.

Mes inbeslaggenomen

Oss Maandagavond is in de Wolfskooi een 25-jarige Ossenaar aangehouden. Na controle door surveillerende agenten bleek de man een vlindermes bij zich te dragen. Dit mes valt in de categorie I Wet Wapens en Munitie en is direct inbeslaggenomen.

Insluiper aangehouden

Vlijmen Maandagavond kreeg de politie de melding dat zojuist een man een woning aan de Vendreef was binnengegaan en kleding had weggenomen. De bewoner wist de man uit zijn huis te jagen en belde vervolgens de politie. De agenten hebben de 39-jarige man uit Breda enkele minuten later in struiken aan de Vendreef gevonden en aangehouden.

Rijden onder invloed

Berlicum In de nacht van maandag op dinsdag is in de Zuid-Willemsvaart een 43-jarige man uit Nuland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Heeswijk Dinther In de nacht van maandag op dinsdag is in de Meerstraat een 37-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor hetzelfde feit. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Rosmalen Dinsdagochtend is in de Bernadettestraat een 47-jarige man uit Vinkel aangehouden. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Meisje gewond na verkeersongeval; automobilist aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagochtend is op het politiebureau een 24-jarige Bosschenaar aangehouden. De automobilist bekende eerder deze ochtend op de Rietveldenweg een meisje op een fiets te hebben aangereden en vervolgens te zijn doorgereden. De 14-jarige fietsster uit s-Hertogenbosch wilde ter hoogte van de verkeerslichten oversteken in de richting van de Ruwekampweg, toen zij geschept werd door de 24-jarige automobilist. De man is vervolgens doorgereden in de richting van de A59 zonder zijn gegevens bekend te maken bij het meisje. Het slachtoffer liep als gevolg van deze aanrijding letsel op aan haar knie en haar fiets raakte beschadigd. Na onderzoek van de politie en met behulp van getuigen werd de identiteit van de man korte tijd later bekend. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Hennepkwekerijen

Sint Oedenrode Dinsdagochtend heeft de politie in een woning in de Ollandseweg een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In totaal zijn 2430 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De politie heeft in het pand een 40-jarige man uit Geldrop en een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze hennepkwekerij. Zij worden op het politiebureau verhoord.

Boxmeer Dinsdagochtend is in een woning in de Begijnenstraat door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. Ruim 100 planten, gedroogde henneptoppen en de apparatuur is inbeslaggenomen en vernietigd. De 32-jarige bewoner is door de politie verhoord.

Woninginbraken

St Oedenrode In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in woningen in de Wilhelminastraat, Oranje Nassaulaan, Mariannestraat en Julianastraat. De dader(s) verschafte(n) zich voornamelijk toegang door te hengelen bij de voordeur, die niet afgesloten was. Uit de woningen werd onder andere geld, telefoons en computers weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken.

Winkeldieven aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zijn twee 16-jarige Bosschenaren aangehouden. Beveiligingsmedewerkers zagen dat de twee jongens parfum wegnamen in een winkel aan de Markt. Een 16-jarige verdachte kon in de winkel worden aangehouden. Hij verzette zich hevig, waarbij de beveiligingsmedewerker gewond raakte aan zijn gezicht. De verdachte is inverzekeringgesteld. De andere 16-jarige verdachte kon na een korte achtervolging door de inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie op het Kardinaal van Rossumplein worden aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.