Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 28 maart

BERGEN OP ZOOM, 28 maart 2006

16 bekeuringen en een aanhouding bij verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Op maandag 26 maart hield de politie tussen 14.00 en 16.30 uur en verkeerscontrole aan de Kastanjelaan. Er zijn 16 bekeuringen uitgedeeld. 11 voor het niet dragen van de autogordel, 2 voor het niet dragen van de helm, 1 voor het niet kunnen tonen van een brommercertificaat en 1 waarvan het rijbewijs niet meer toonbaar was. Ook kreeg een bestuurder een bekeuring omdat er een sticker op de voorruit van de auto zat die het zicht belemmerde. Eén automobilist is aangehouden toen bleek dat hij nog een vonnis van 76 dagen celstraf open had staan.

Inbrekers stelen fiets

BERGEN OP ZOOM: Tussen maandag 27 maart 20.30 uur en 28 maart 02.00 uur is er ingebroken in een winkel aan de Steenbergsestraat. Onbekenden sloegen een ruit in en namen een fiets weg uit de etalage. De politie nam aangifte op van inbraak en stelt een onderzoek in.

Vrouw aangehouden voor belediging

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op dinsdag 28 oktober in de vroege ochtend twee maal melding van ruzie in een appartement aan de Koning Willem III laan. De bewoners maakten erg veel herrie en hielden omwonenden wakker. De politie ging polshoogte nemen en probeerde het ruziënde stel te kalmeren. Na vertrek kwam er echter wederom een melding binnen van geluidsoverlast. De politie ging wederom naar de woning. Het stel was niet meer tot bedaren te krijgen en de 28-jarige bewoonster uitte ook beledigingen richting een politiemedewerkster. Ze is aangehouden. Bij de aanhouding en op het politiebureau heeft de vrouw zich verzet. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bromfietser gewond bij aanrijding

HOOGERHEIDE: De politie kreeg op dinsdagmiddag 28 maart melding van een verkeersongeval aan de Antwerpsestraatweg. Een 49-jarige man uit Kapellen reed een parkeerplaats af en wilde de Antwerpsestraatweg op rijden. Hij had hierbij geen overzicht over de weg. Op een gegeven moment kwam er een 34-jarige bromfietser uit Ossendrecht aanrijden. Deze heeft de auto aan de voorzijde geraakt. De bromfietser kwam ten val en liep rug en beenletsel op.

Controle spoorwegovergang

OUDENBOSCH: Op dinsdag 28 maart controleerde de politie tussen 07.45 uur en 08.30 uur ongeveer 600 fietsers bij de spoorwegovergang aan de Sint Bernaertsstraat. Hierbij zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode knipperlicht.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

WOUW: Op dinsdag 28 maart hield de politie even na middernacht op de Plantagebaan een 36-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. Bij het afnemen van de blaastest kon het apparaat twee keer geen uitslag geven. De man moest mee naar het politiebureau, waar hem een ademanalyse is afgenomen. De uitslag hiervan bedraagt 565 ug/l. De maximaal toegestane uitslag is 220 ug/l. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man beroofd van portemonnee

SINT WILLEBRORD: Op dinsdagochtend parkeerde een 33-jarige man uit Roosendaal zijn bestelauto op de Margrietstraat. Hij wilde de straat oversteken, toen er een scooter met hierop twee onbekenden langs reed. De passagier van de scooter pakte, in het voorbijgaan, de portefeuille van de man, die gedeeltelijk uit zijn jaszak stak, weg. Hierdoor scheurde de jaszak en kwam de man ten val. De scooter reed weg in de richting van de Leliestraat. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld en stelt een onderzoek in. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Politie houdt man aan voor belediging beveiligingsmedewerker

ROOSENDAAL: De politie hield in de vroege ochtend van 28 maart een 54-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor belediging van een beveiligingsmedewerker. De man was belast met het afsluiten van de stationshal. Hierbij stuurde hij een man weg die op een bankje lag te slapen. De man ging weg, maar wilde even later weer het perron oplopen. Toen hem de toegang werd ontzegd uitte hij grove beledigingen aan het adres van de beveiligingsmedewerker. Deze belde de politie. De 54-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden aan de Parklaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man slaat met bijl ruiten van woning in

ROOSENDAAL: De politie kreeg maandagavond melding van een vernieling aan een woning aan de Boulevard. Een man had hier met een bijl een aantal ruiten ingeslagen. De politie ging ter plaatse en nam hierbij ter preventie een diensthond mee. De man was al vertrokken. Uit getuigenverklaringen bleek dat de vernielingen voortkwamen uit een conflict. De betrokkenen waren bekenden van elkaar. De politie heeft tevergeefs de omgeving afgezocht naar het voertuig van de daders. Later zal aangifte worden opgenomen van de gedupeerden.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Op dinsdagochtend 28 maart kreeg de politie rond 06.50 uur melding van een gestolen auto. Aan de Ferdinand Bolstraat was een Bestelbusje gestolen. Het gaat om een Mercedes Sprinter met kenteken 50-VD-DZ, kleur nog onbekend. De politie zal aangifte opnemen van autodiefstal.

Inbraak in school

ROOSENDAAL: Tussen maandagmiddag 27 maart en dinsdagochtend 28 maart is er ingebroken in een school aan de Rodenbachlaan. De daders sloegen een ruit in en namen twee computers weg. De politie heeft aangifte opgenomen.

Man doet aangifte na bedreiging

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van bedreiging en poging tot zware mishandeling. Een 20-jarige man uit Roosendaal reed op zondag 26 maart vanaf de takspui richting de A58. Op een gegeven moment stopte er een auto naast hem. De bestuurder bedreigde hem verbaal door het openstaande autoraam op de van Beethovenlaan. Dit naar aanleiding van een verkeersergernis. De bestuurder stond voorgesorteerd op rechtdoor te gaan, maar volgde de aangever de A58 op en probeerde hem hier onder andere een aantal keer van de weg te drukken. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Inge Rijgersberg