Gemeente Eindhoven

witruimte
28 maart 2006

Collegebesluiten

Vrijstellingsprocedure herontwikkeling 1e fase Strijp-S Voor Strijp-S wordt op dit moment een bestemmingsplan gemaakt dat herontwikkeling van dit gebied mogelijk maakt. Dit is een langdurig proces. Om te zorgen dat de herontwikkeling soepel door kan lopen, heeft het college van B&W vandaag besloten om een vrijstellingsprocedure (art. 19-procedure) te volgen.

Het gaat om het bouwrijp maken van fase I, (waar ook bouwveld E toe behoort), de bouw van een appartementencomplex (met commerciële voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage) en inrichting openbare ruimte binnen bouwveld E, tijdelijke grondberging op enkele bouwvelden en de realisatie van een grondwal/groenvoorziening tussen het spoor en de Mathildelaan.

Fietsparkeren 18-septemberplein tijdens bouwwerkzaamheden Om te zorgen dat er tijdens de werkzaamheden aan het 18-septemberplein voldoende plaatsen zijn om fietsen te stallen, heeft het college vandaag besloten dat er binnen een straal van 75 meter van het plein 400 fietsparkeerplaatsen beschikbaar moeten zijn.

Evaluatie betaald parkeren Veldmaarschalk Montgomerylaan Het invoeren van betaald parkeren aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan heeft geleid tot minder parkeerders in dit gebied. De gemiddelde bezettingsgraad is afgenomen van 73 tot 59 procent. Ook de piekbelasting is afgenomen van 104 naar 86 procent. Dat blijkt uit de evaluatie van de pilot âbetaald parkerenâ die in deze straat is gehouden.

De pilot werd opgestart omdat de bewoners van de appartementencomplexen âOlympusâ en âResidentie Oversporeâ die aan de Montgomerylaan liggen, lastig een parkeerplaats konden vinden. In met name de Gildelaan vindt echter nog steeds overbelasting op piekmomenten plaats. Vooral op zaterdag, als de weekmarkt is.

Uit de evaluatie blijkt verder onder meer dat het aantal vergunningen nagenoeg gelijk is gebleven. Een conclusie is onder meer dat de parkeertarieven die zijn gehanteerd voldoende hoog zijn om het aantal âvreemdparkeerdersâ beheersbaar te houden.

Vervolgtraject vraagbundeling breedband op bedrijventerreinen Het college van B&W heeft ingestemd met het éénmalig beschikbaar stellen van een incidentele subsidie van ⬠75.000,-- aan Ondernemerskontakt De Hurk voor de realisatie van de vraagbundeling op zes bedrijventerreinen. In 2004 stemde het college in met het dossier âFaciliteren van de vraagbundeling voor breedband op bedrijventerreinenâ. Inmiddels is de onderzoeksfase van het project afgerond. Besloten is om naast de vijf bedrijventerreinen (de Hurk, Kapelbeemd, Esp, GDC en Flight Forum) het bedrijventerrein Eindhoven Airport in dit project te betrekken.

De zes betrokken ondernemersverenigingen willen gezamenlijk en terreinoverstijgend opereren. Zo willen zij zelf de vraag naar breedband bij collega-ondernemers bundelen, inclusief het opstellen van een programma van eisen voor het realisatietraject. Hiervoor is een bijdrage van de gemeente Eindhoven gevraagd. Gegeven het belang van breedband voor de gemeente Eindhoven, alsmede het feit dat zes besturen de krachten gebundeld hebben voor de uitvoering van dit traject heeft het college besloten het verzoek te honoreren. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven