Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/03)

OOSTERHOUT NB, 28 maart 2006

Drie verdachten opgepakt op verdenking van handel in drugs

GENDEREN: De politie arresteerde de afgelopen week drie verdachten op verdenking van de handel in verdovende middelen. Het ging daarbij om zowel softdrugs en harddrugs. De politie startte een onderzoek naar het trio nadat er anonieme informatie over hun bezigheden was binnengekomen. Daarnaast meldden zich ook getuigen bij de politie. Het bleek dat het drietal de drugs op bestelling verkocht en op de openbare weg afleverde. Tijdens het onderzoek verhoorde de politie ook diverse afnemers van de dealers. De verdachten zijn twee inwoners van Genderen van 22 en 17 jaar oud en een 17-jarige verdachte uit Wijk en Aalburg. Alle drie de verdachten zijn gearresteerd en in verzekering gesteld. Bij de afronding van het onderzoek zijn zij weer in vrijheid gesteld in afwachting van de rechtszaak. In het onderzoek zijn overigens geen verdovende middelen meer terug gevonden door het onderzoeksteam. Uiteraard zijn de ouders van de minderjarige verdachten door de politie geïnformeerd over de gebeurtenissen.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie arresteerde op maandagavond 27 maart een 40-jarige man uit Oosterhout op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Zijn vrouw deed aangifte van het feit dat haar man haar kort te voren had mishandeld. Het echtpaar is in een echtscheidingsprocedure verwikkeld. Het slachtoffer deed aangifte en toonde daarbij recente kleine verwondingen aan haar handen. De man werd om 21.10 uur aangehouden en is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Kinderbescherming, Vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

11 boetes bij snelheidscontrole in Oosterhout

OOSTERHOUT: Dinsdagochtend 28 maart 2005 controleerde het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant snelheid op de Vijf Eikenweg tussen Oosterhout en Rijen. Daarbij werd tussen 07.45 uur en 11.20 uur de snelheid gemeten van het verkeer in beide richtingen. Op de plaats van de controle geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De radarapparatuur registreerde de snelheid van 2.350 voertuigen. Daarvan gingen er 11 op de foto vanwege
snelheidsovertredingen. Het is onbekend hoe snel de snelste overtreder de radarapparatuur passeerde.

Gestolen auto dankzij satelliet terug gevonden

DONGEN: Op een van de parkeervakken in de Mies van de Rohestraat is een gestolen auto terug gevonden. Het gaat om een Volkswagen Phaeton. De auto was kort tevoren uit een woning aan de Middelstraat in de Moer gestolen. Inbrekers vernielden een raam om de woning binnen te dringen. Door het ontstane gat is men de woning binnengegaan. De inbrekers gingen er vandoor met de autosleutels, waarmee de personenauto meegenomen kon worden. De auto was echter uitgerust met zogenaamd Track- en Trace systeem en kon via de satelliet snel worden opgespoord. De politie stelde op beide locaties een nader onderzoek in. Bovendien wordt de teruggevonden auto op achtergebleven dadersporen onderzocht door de technische recherche.

Winkeldief opgepakt

OOSTERHOUT: Een winkeldief die er bij een winkel aan het Bouwlingplein er vandoor probeerde te gaan een webcam, is alsnog in de kraag gevat. De 25-jarige Oosterhouter pleegde het misdrijf op maandagmiddag 27 maart om 13.30 uur. Een personeelslid van de winkel probeerde de verdachte aan te houden. Omdat de verdachte ernstige bedreigingen uitte en een gevechtshouding aannam, kon hij ontvluchten. Zijn identiteit was bekend en dat leidde ertoe dat de politie hem enkele uren later kon inrekenen op zijn huisadres. De man heeft inmiddels een bekentenis afgelegd en een AU-dagvaarding uitgereikt gekregen. De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen dagvaarding krijgt uitgereikt. Lik-op-stuk beleid dus. Op een dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Dit werkt een stuk efficiënter voor politie en Justitie. De verdachte hoeft namelijk niet meer op de hoogte worden gebracht van de rechtszaak. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld. Hij was immers op de hoogte van zijn strafzaak.

Scooterrijder rijdt door na aanrijding.

WAALWIJK: Een nog onbekende scooterbestuurder is er maandagavond 27 maart vandoor gegaan nadat hij een aanrijding veroorzaakte. Het ongeval vond plaats rond 18.40 uur op de Victoriestraat. De scooterrijder botste achterop een geparkeerde personenauto. Door de klap schoof de aangereden tegen een andere geparkeerd staande personenauto aan. De aangereden auto liep schade op aan de achterbumper. De tweede auto bleef onbeschadigd. De veroorzaker verliet de plaats van het ongeval zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. De politie vond op de plaats van de aanrijding brokstukken van de scooter. Deze sporen zijn mogelijk een aanknoping voor het verdere onderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer