Politie Groningen

Politie spoort bij verkeerscontroles twintig gestolen fietsen op

Groningen, 28-03-2006 o De politie heeft dinsdagochtend- en middag bij een grote verkeerscontrole in de omgeving van het Noorderstation twintig gestolen fietsen opgespoord.

De politie controleerde in de in de straten Noorderstationsstraat, Van Oldebarneveltlaan en Akkerstraat en richtte zich vooral op de controle van gestolen fietsen. Van de in totaal 300 gecontroleerde fietsen bleken twintig fietsen te zijn gestolen. Alle bestuurders van de fietsen werden voor diefstal of heling gehoord. In de ochtenduren werden de verdachten in een caravan gehoord. De caravan was voor dit doeleinde bij de controle geplaatst.

In een aantal gevallen ging het om scholieren, die de fiets via hun ouders of via anderen hadden gekregen. Ook deze personen zullen worden gehoord. Eén fiets werd vanuit de fietsenstalling bij het Noorderstation geplukt. Ook deze fiets was gestolen. In de middaguren werden bij controles nog eens vier gestolen fietsen opgespoord. Bij de twee fietsen werden ook verdachten aangetroffen. Zij werden gehoord. Alle fietsen werden inbeslaggenomen en worden op het politiebureau nader onderzocht.

Tevreden

Naast de gestolen rijwielen werden vijf bekeuringen aan bromfietsers uitgedeeld. De politie gaat de komende tijd vaker controleren op gestolen fietsen. Bij de controle werden 25 medewerkers ingezet, waaronder stadswachten en een motorrijder. De politie is bijzonder tevreden over het verloop van de controle. Ook het gros van de gecontroleerde fietsers was te spreken over de actie.