Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vierde druk voor dé Nederlandse lijm-encyclopedie

Bison maakt klussen makkelijk met nieuwe Lijm- en Kitwijzer

Bison maakt het de doe-het-zelver zo makkelijk mogelijk. Onder meer door een gratis boekje uit te geven dat zo veel mogelijk antwoorden geeft op bijna alle lijm- en kitvragen. De vierde, geheel herziene editie van de Lijm- en Kitwijzer is vanaf april verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt.

De Lijm- en Kitwijzer 2006 - 44 pagina's dik - voorziet in een blijvende behoefte. Margot Haest, manager communicatie Bison International: "Omdat het geen reclame-uiting is, maar een vraagbaak die oplossingen aanreikt. Ook brengt dit boekje de doe-het-zelver altijd weer op ideeën. Want er is meer in de wereld te verlijmen dan je denkt."

De Bison Lijm- en Kitwijzer beschrijft per type lijm en kit alle beschikbare producten, inclusief de belangrijkste eigenschappen. Het hart van de uitgave wordt gevormd door de Lijmwijzer, een handzaam overzicht van enerzijds de te verlijmen materialen, en anderzijds de ondergrond waarop gelijmd gaat worden.

Om maar een voorbeeld te noemen: u wil graniet verlijmen. Graniet op graniet? Graniet op hout? Op metaal? Op andere ondergronden? De Lijmwijzer adviseert de doe-het-zelver wat de meest geschikte lijm is voor een specifieke klus.

Vergelijkbaar van opzet is de opgenomen Kitwijzer, voor het kiezen van de juiste kit. Ook zonder meer praktisch zijn de schematische overzichten voor het optimaal verwerken van bijvoorbeeld Houtlijmen, secondelijmen en 2-Componentenlijmen.

Bison International heeft meer dan 100.000 Lijm- en Kitwijzers laten drukken.
---